Αποσύρθηκε η διάταξη για την απέλαση όσων καταγγέλλουν ψευδώς περιστατικά ρατσιστικής βίας

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 10:54
UPD:10:56
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η συγκεκριμένη νομοτεχνική βελτίωση, στο άρθρο 19 παρ. 1 που ανέφερε ότι «εάν όργανα της Πολιτείας καταγγελθούν ψευδώς για τα ως άνω αδικήματα, τεκμηριωθεί δε η ψευδής καταγγελία μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο καταγγέλλων απομακρύνεται άμεσα από τη χώρα».

A- A A+

Αποσύρθηκε η διάταξη του Κώδικα Μετανάστευσης που ορίζει ότι θα απελαύνεται μετανάστης που καταγγέλλει ψευδώς εγκληματική πράξη ή περιστατικό ρατσιστικής βίας.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η συγκεκριμένη νομοτεχνική βελτίωση, στο άρθρο 19 παρ. 1 που ανέφερε ότι «εάν όργανα της Πολιτείας καταγγελθούν ψευδώς για τα ως άνω αδικήματα, τεκμηριωθεί δε η ψευδής καταγγελία μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο καταγγέλλων απομακρύνεται άμεσα από τη χώρα».

ΒΟΥΛΗ

Η σχετική ρύθμιση είχε προκαλέσει την αντίδραση της εισηγητού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου που την είχε καταγγείλει ως «τρομοκρατική».

newsroom naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή