Αντιμέτωποι με απέλαση όσοι καταγγέλλουν ψευδώς περιστατικά ρατσιστικής βίας

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 10:26
UPD:10:29
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ρύθμιση με την οποία θα απελεύνεται μετανάστης που καταγγέλλει ψευδώς περιστατικό ρατσιστικής βίας, κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Μετανάστευσης, ο οποίος ψηφίσθηκε επί της αρχής χθες από την Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε παρών, ενώ καταψήφισαν Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Στο άρθρο 19 παρ. 1 ορίζεται πως «εάν όργανα της Πολιτείας καταγγελθούν ψευδώς για τα ως άνω αδικήματα, τεκμηριωθεί δε η ψευδής καταγγελία μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο καταγγέλλων απομακρύνεται άμεσα από τη χώρα».

«Με τις νέες ρυθμίσεις κάνουμε ένα βήμα μπροστά δεν επιλύουμε όμως όλα τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης γιατί σήμερα συζητάμε για τους νόμιμους και όχι τους παράνομους μετανάστες», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκτιμώντας ότι «καταπολεμά την γραφειοκρατία, παίρνει μέτρα για την προστασία των οικογενειών, δίνει κίνητρα για τους μακροχρόνια διαμένοντας στην Ελλάδα αλλά και την δυνατότητα για παιδιά σπουδαστές να έχουν άμεση πρόσβαση στο δικαίωμα της εργασίας»,

Στην επίμαχη ρύθμιση αντέδρασε η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου κάνοντας λόγο για «αίσχος» και «τρομοκρατική διάταξη».

«Ποιος μετανάστης, χωρίς να έχει εγγύηση, θα πάει και θα καταγγείλει ότι είναι θύμα ρατσιστικής βίας, όταν μπορεί το επόμενο βήμα να είναι η κράτηση και η απέλαση του;», αναρωτήθηκε.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή