Απολογισμός με θετικό πρόσημο για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στα άμεσα σχέδια του οργανισμού είναι να φιλοξενήσει και δικές του παραγωγές
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 08:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Με θετικό πρόσημο κλείνει ο απολογισμός του πρώτου πενταμήνου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Τάκη Τζαμαργιά, από τα εγκαίνιά του, τον Οκτώβριο, «κατάφερε να βρει το βηματισμό του, γνωρίστηκε με το κοινό του, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του, κερδίζοντας την αξιοπιστία ως άλλος ένα πόλος καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτισμικής ανάτασης».

«Στόχος μας είναι να φέρουμε τους Πειραιώτες πιο κοντά στο θέατρό τους αλλά και να κατεβάσουμε τους Αθηναίους στον Πειραιά. Προς το παρόν, το 40% των θεατών μας είναι από τον Πειραιά ενώ το υπόλοιπο 60% έρχεται από το κέντρο», ανέφερε ο κ. Τζαμαργιάς, σε συνάντησή του με εκπροσώπους του Τύπου.

Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, Κάθριν Χάντερ.

Πίτερ Μπρουκ, Κάθριν Χάντερ και «Κόκκινα Φανάρια»

Την «Κοιλάδα των εκπλήξεων», τη νέα παραγωγή του Πίτερ Μπρουκ θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον Νοέμβριο για μια σειρά παραστάσεων (από 29 Νοεμβρίου έως  7 Δεκεμβρίου), όπως ανακοίνωσε με μεγάλη υπερηφάνεια, ο Τάκης Τζαμαργιάς. Πρόκειται για μια ακόμα ξεχωριστή παράσταση του βρετανού δημιουργού, που καταπιάνεται με άγνωστες πτυχές του ανθρώπινου εγκέφαλου. Πρωταγωνιστεί η ελληνικής καταγωγής, Βρετανίδα βραβευμένη ηθοποιός, Κάθριν Χάντερ.

Για την έναρξης της επόμενης θεατρικής σεζόν, το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, θα κάνει πρεμιέρα με τα «Κόκκινα Φανάρια» του Νίκου Γαλανού σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, στις 31 Οκτωβρίου.

Στα άμεσα σχέδια του οργανισμού είναι μεταξύ άλλων να φιλοξενήσει και δικές του παραγωγές, συνέργειες με άλλους πολιτιστικούς φορείς όπως την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό θέατρο αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα μαθητών και νέων με στόχο τη σύνδεσή τους με το ίδιο το θέατρο στο επίπεδο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της συμμετοχής τους ως θεατές.

Προτεινόμενα για εσάς