Η FIFA απαιτεί βελτίωση των συνθηκών εργασίας των μεταναστών στο Κατάρ

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 17:09
UPD:17:11
EPA/STR
A- A A+

Η FIFA κάλεσε σήμερα τις αρχές του Κατάρ να βελτιώσουν «επειγόντως» τις συνθήκες εργασίας και διαμονής των μεταναστών που απασχολούνται στην αραβική χώρα για την κατασκευή της υποδομής του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022, σημειώνοντας ότι θα πραγματοποιήσει αξιολόγηση επί τούτω τον Μάρτιο.

«Το πιο επείγον είναι να αλλάξουμε τις συνθήκες των εργαζομένων, οι οποίες βρίσκονται ήδη στο έδαφος» δήλωσε ο Γερμανός Τέο Σβάντσιγκερ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, σε ακρόαση ενώπιον της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), υπεύθυνη για να αξιολογήσει αυτό το θέμα.

«Παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση πρέπει να γίνει με πολιτικό διάλογο, απαιτούμε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων αλλά και των ποδοσφαιριστών που εργάζονται εκεί», υπογράμμισε ο Σβάντσιγκερ. Όπως είπε, η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA θα συνεδριάσει στις 20 και 21 Μαρτίου και θα αξιολογήσει αυτό το ζήτημα μέσα από μια ειδική έκθεση.

EURONEWS

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η FIFA δεν σκέφτεται αλλαγή της έδρας τέλεσης του Μουντιάλ το 2022, αφού όπως εξήγησε ο αξιωματούχος της «αν το Παγκόσμιο Κύπελλο φύγει από το Κατάρ αυτό θα αφήσει τα πράγματα όπως είναι τώρα και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συνεχιστεί». Ως εκ τούτου, ο Σβάντσιγκερ ζήτησε να χρησιμοποιηθεί η πίεση που δημιουργείται από το ίδιο το μέγεθος της διοργάνωσης προς τις αρχές του Κατάρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις