Δημ. Παπαδημούλης: Προεκλογική κομπίνα η έξοδος στις αγορές

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 14:35
UPD:14:40
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
A- A A+

Για προεκλογικό στήσιμο μιας «μαϊμού» εξόδου, έκανε λόγο ο κοιβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την έξοδο της χώρας στις αγορές. Ο κ. Δημ. Παπαδημούλης, επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει καλέσει τον κ. Αλ. Τσίπρα σε διάλογο για το χρέος και το μνημόνιο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «τις προεκλογικές κομπίνες και τη «μαϊμού» έξοδο στις αγορές για να κερδηθούν ψηφαλάκια και να περάσει μετά το νέο Μνημόνιο, δεν έχουμε κανένα λόγο να τις συνδράμουμε».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο μόνος δανεισμός εκτός Μνημονίων είναι με τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, «τα οποία «στεγνώνουν» ακόμη περισσότερο την πάνστεγνη αγορά».

Ο ίδιος υπενθύμισε τις προβλέψεις που «δυσκολεύουν το προεκλογικό στήσιμο μιας «μαϊμού» εξόδου». Έφερε για παράδειγμα το Ινστιτούτο Μπρούγκελ, που εδρεύει στις Βρυξέλλες και υποστηρίζει ότι δεν είναι βιώσιμη μια τέτοια έξοδος. «Χωρίς μια γενναία, ουσιαστική και δίκαιη ρύθμιση του χρέους, που σημαίνει «κούρεμα» του χρέους, δεν είναι δυνατή ούτε η επιστροφή στην ανάπτυξη, ούτε η βιώσιμη έξοδος στις αγορές. Εμείς δεν θέλουμε, για μια ακόμη φορά, την εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Τέλος, επέκρινε τον πρωθυπουργό γατί «αντί να κατηγορεί για αντεθνική δράση και προδοσία, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» θα μπορούσε να τον καλέσει σε συνάντηση σε μια προσπάθεια συνεννόησης. «Αντ’ αυτού, έχουμε το μοναδικό πρωθυπουργό από τη Μεταπολίτευση μέχρι τώρα, που αρνείται να αναγνωρίσει τη θεσμική σημασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή