Ευρωλίγκα: Νίκη Παναθηναϊκού στην Πόλη με Αναντολού

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 21:53
UPD:23:54
EPA/SEDAT SUNA
A- A A+

Με τον Αντώνη Φώτση να τον διατηρεί «ζωντανό», ο Παναθηναϊκός νίκησε στο «Αμπντί Ιπεκτσί» την Αναντολού Εφές με 65-60 στην παράταση ύστερα από κάκιστο αγώνα και διατήρησε τις ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι», που έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση με τρίποντο του Ματσιούλις (κανονική διάρκεια 54-54) σημείωσαν την πέμπτη νίκη σε δέκα αγωνιστικές στον 5ο όμιλο, στο ντεμπούτο του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον πάγκο.

Σε ένα από τα χειρότερα φετινά παιχνίδια της διοργάνωσης οι «πράσινοι» έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι 11-10, με τα καλάθια να πανηγυρίζονται εκατέρωθεν σαν... γκολ, όποτε σημειώνονταν.

EPA/SEDAT SUNA

Η αστοχία και τα λάθη συνεχίστηκαν και στη δεύτερη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό, πάντως, να μένει στο παιχνίδι λόγω των δεύτερων ευκαιριών από τα επιθετικά ριμπάουντ. Στην άμυνα όμως οι παίκτες του Αλβέρτη δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον Μπιέλιτσα, που πέτυχε επτά πόντους σε αυτό το διάστημα, με το ημίχρονο πάντως να λήγει με αυτούς προηγούμενους 28-26.

Ο Βασιλειάδης έδωσε λύσεις στην επίθεση των Τούρκων και με 5 διαδοχικούς πόντους πρωτοστάτησε στο επιμέρους 11-3 της Αναντολού, με το οποίο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 26΄ 37-31 αλλά με «ξέσπασμα» των Μπατίστ, Ράιτ ο Παναθηναϊκός πέρασε με 44-42 στο 30΄.

EPA/SEDAT SUNA

O Φραγκίσκος Αλβέρτης κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στην τελευταία περίοδο η Αναντολού προηγήθηκε 54-50 στο 38΄. Με 1/2 βολές ο Ούκιτς έγραψε το 54-51, για να ακολουθήσουν τρία συνεχή άστοχα τρίποντα του Παναθηναϊκού για την ισοφάριση.

Οι Τούρκοι, πάντως, δεν τα πήγαν καλύτερα αφού έχασαν ισάριθμα δίποντα και ο Ματσιούλις με την πρώτη εύστοχη προσπάθεια έξω από τα 6.75μ. ισοφάρισε 14΄΄ πριν από τη λήξη κι έστειλε τον αγώνα στην παράταση, αφού ο Πλάνινιτς αστόχησε στην τελευταία επίθεση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο το «κρύο αίμα» του Φώτση έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, με τον Έλληνα φόργουορντ να ευστοχεί από τα 6.75 και να γράφει το 58-59, ενώ στα 55΄΄ ο ίδιος με κάρφωμα και φάουλ έβαλε τους «πράσινους» σε τροχιά νίκης (60-63).

Ο Διαμαντίδης έδωσε «αέρα» 4 πόντων με τη βολή από τεχνική ποινή του Πλάνινιτς (60-64) και τα πάντα τελτελείωσαν, με τον Λάσμε να γράφει με 1/2 βολές το τελικό 60-65.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις