Ευρωλίγκα: Ήττα-σοκ του Παναθηναϊκού από Λαμποράλ Κούτσα

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 23:27
UPD:08/03/2014 11:01
EUROKINISSI/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Ο τραγικός σε άμυνα και επίθεση Παναθηναϊκός, στο πιο κρίσμο ματς του Top 16 της Ευρωλίγκας, ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την αδιάφορη Λαμποράλ Κούτσα με 68-61 και, πλέον, κινδυνεύει άμεσα να μείνει εκτός προημιτελικών.

Στον αγώνα «χωρίς αύριο» με τους Βάσκους (ήρθαν στην Αθήνα με μόλις μία νίκη σε 8 ματς) ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε ανεπαρκής και ηττήθηκε στην έδρα του από μία αδιάφορη ομάδα. Μετά την εξέλιξη αυτή και τη νίκη της Μάλαγα επί της Αναντολού Εφές η ελληνική ομάδα (έχει 5 ήττες και 4 νίκες) έχασε κάθε ελπίδα για την κατάκτηση της 2ης θέσης και στη συνέχεια είναι αναγκασμένη να ψάξει νίκες και μακριά από το ΟΑΚΑ εάν θέλει να προκριθεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Η κακή προσωπική άμυνα των παικτών του Παναθηναϊκού στο πρώτο 10λεπτο έδωσε την ευκαιρία στους Βάσκους να πετυχαίνουν σχετικά εύκολα καλάθια και να κλείσει η πρώτη περίοδος στο 18-18. Η είσοδος του Ζακ Ράιτ στο τέλος του 10λεπτου και οι τέσσερις διαδοχικοί πόντοι του Αμερικανού έφεραν την απόλυτη ισορροπία στο ξεκίνημα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο 10λεπτο. Χωρίς να παίζουν σπουδαίο μπάσκετ οι Ισπανοί συντηρούσαν μία διαφορά που κυμαινόταν στους 2-4 πόντους, εκμεταλλευόμενοι την ασυνεννοησία των γηπεδούχων στην επίθεση, την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και την κακή βραδιά των παικτών του Πεδουλάκη έξω από τη γραμμή των 6.75μ (2/8 τρ.    ). Με το Διαμαντίδη να ευστοχεί στη μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε στα τελευταία 9 δευτερόλεπτα το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Σκαριόλο να προηγείται με 28-27.

EUROKINISSI

Τραγικός ήταν ο Παναθηναϊκός και στην 3η περίοδο. Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με καλή άμυνα και ισοφάρισαν 35-35, στη συνέχεια χαλάρωσαν κι έδωσαν την ευκαιρία στη Λαμποράλ με σερί 8-0 να προηγηθεί 43-35 και να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους που έψαχναν την ταυτότητά τους.  

Η κατάσταση προς στιγμή πήγε να ξεφύγει για το «τριφύλλι», καθώς οι Ισπανοί ξέφυγαν με 12 (50-38), αλλά με δύο μεγάλα τρίποντα από τους Ματσιούλις και Μπράμος, ο Παναθηναϊκός ξαναμπήκε στο ματς (44-50). Και πάλι, όμως, η ομάδα του Σκαριόλο βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει με 55-44 (σκορ τρίτης περιόδου), παίρνοντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας χωρίς άγχος άντεξαν στην πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός, που μείωσε σε 53-61 και σε 61-65, αλλά δεν άντεξε περισσότερο και προδομένος από τα λάθη των παικτών του (17 συνολικά) γνώρισε την οδυνηρή ήττα που τον φέρνει μακριά από το στόχο της πρόκρισης στα πλέι οφ.  

 

  

     

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις