Πούτιν: Δεν φταίμε εμείς για τα γεγονότα στην Κριμαία

Συνάντηση με ξένες αποστολές στους Παραολυμπιακούς του Σότσι
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 13:15
UPD:17:53
REUTERS/RIA Novosti

Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε τους ξένους αξιωματούχους για το γεγονός ότι δεν ενέπλεξαν την πολιτική στους χειμερινούς Παραολυμπιακούς.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία δεν φέρει ευθύνη για την κρίση η οποία έχει δημιουργηθεί γύρω από την ουκρανική Κριμαία.

Σε συνάντησή του με εκπροσώπους ξένων αποστολών στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε τους ξένους αξιωματούχους για το γεγονός ότι δεν ενέπλεξαν την πολιτική στους χειμερινούς Παραολυμπιακούς, οι οποίοι φιλοξενούνται στη Ρωσία.

EURONEWS

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για το γεγονός ότι η πολιτική έμεινε έξω από τους Παραολυμπιακούς. Οι γνωστές δύσκολες καταστάσεις δεν επηρέασαν αυτή την απόφασή σας. Και θα ήθελα να σημειώσω ότι η Ρωσία δεν ήταν ο υποκινητής των καταστάσεων που διαμορφώθηκαν», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Κριμαία έχει καταληφθεί από ρωσικές δυνάμεις και διοργανώνει δημοψήφισμα την Κυριακή με προοπτική την ένωσή της με τη Ρωσία, με ταυτόχρονη απόσχιση από την Ουκρανία.

Η Ουκρανία και Δυτικοί ηγέτες σημειώνουν ότι το δημοψήφισμα είναι παράνομο.

Στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας

EURONEWS

Περίπου 8.500 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες λαμβάνουν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, με τη συμμετοχή μονάδων πυροβολικού και εκτοξευτήρων πυραύλων, ανακοίνωσε την Πέμπτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δήλωση στον ιστότοπο του υπουργείου επιβεβαιώνει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, την έναρξη των ασκήσεων σε βάσης της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης της Ρωσίας, χωρίς να αναφέρεται στο πόσο θα διαρκέσουν.

Οι ασκήσεις είναι πιθανό να προκαλέσουν ανησυχία στο Κίεβο λόγω της αντιπαράθεσης με τη Μόσχα για την Κριμαία.

Σχολιάστε το άρθρο

Απομένουν 3000 χαρακτήρες αποστολή

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή