Εμψυχωτική τέχνη στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation

Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, 13 έως 19 Μαρτίου
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 08:15

«Ρίο 2096 - Μια ιστορία αγάπης και οργής» του Luiz Bolognesi.

A- A A+

Οι λάτρεις των ταινιών animation θα έχουν και αυτήν τη χρονιά την ευκαιρία να απολαύσουν την τέχνη της εμψύχωσης στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (Athens Animfest), που διοργανώνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από τις 13 έως και τις 19 Μαρτίου.

Στη φετινή διοργάνωση, εκτός από το Σπουδαστικό και το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, στο οποίο διαγωνίζεται και η - πρόσφατα βραβευμένη με Όσκαρ - ταινία μικρού μήκους «Mr Hublot» των Laurent Witz και Alexandre Espigares, από το Λουξεμβούργο, θα πραγματοποιηθούν και αφιερώματα.

Η - πρόσφατα βραβευμένη με Όσκαρ - ταινία μικρού μήκους «Mr Hublot».

Σε μία πανδαισία ταινιών animation από όλο τον κόσμο, συμμετέχουν δημιουργίες από:  Βρετανία, Αυστραλία, Σερβία, Ισπανία, Δανία, Γαλλία, Φινλανδία, Μολδαβία, Ιταλία, Αργεντινή, Κίνα, Καναδά, Πολωνία, Ολλανδία, Ρωσία, Λουξεμβούργο, Λιθουανία, Σουδάν, Ιαπωνία, Αφγανιστάν, Γερμανία, Εσθονία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ουκρανία, Ινδία,  Νεπάλ, Σουηδία, Ρουμανία, Βραζιλία, Τουρκία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Γεωργία, Ιράν, Χιλή, Μεξικό, Καμερούν, Κολομβία, Νορβηγία, Νιγηρία, Ουγγαρία,  Ελβετία, Σιγκαπούρη, Ισραήλ, Κροατία, Ταϊβάν, Μογγολία, Σλοβακία και Δανία.

Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων, θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους οι μεγάλου μήκους ταινίες animation: «Ρίο 2096 – Μια ιστορία αγάπης και οργής» του Luiz Bolognesi, από τη Βραζιλία (Πέμπτη 13 Μαρτίου, στις 22:00) και «Κuiba 2» του Wang Chuan, από την Κίνα (Τετάρτη 19 Μαρτίου, στις  22:00).

Αφιέρωμα στον πειραματικό κινηματογράφο του Μιχάλη Αρφαρά

Την Κυριακή 16 Μαρτίου, στις 10 το βράδυ, θα προβληθεί το σύνολο των ταινιών του Καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Μιχάλη Αρφαρά, ο οποίος, εδώ και χρόνια, πειραματίζεται με το φιλμ και τις εικαστικές παρεμβάσεις του πάνω σε αυτό. Ο ίδιος ο δημιουργός θα παρουσιάσει τις ταινίες του και θα μιλήσει γι’  αυτές.

International Motion Festival της Κύπρου

Το Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 10 το βράδυ, θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες, που έλαβαν μέρος στο International Motion Festival (IMF) της Λευκωσίας. Τις ταινίες θα παρουσιάσει η πρόεδρος του IMF, Δήμητρα Εγγλεζάκου.

Ο Κ. Π. Καβάφης στο Τόκυο.

Ο Κ. Π. Καβάφης στο Τόκυο

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυχτα, θα πραγματοποιείται έκθεση και προβολή σύντομων ταινιών animation, που δημιούργησαν φοιτητές του Musashino Art University του Τόκυο και βασίζονται σε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, που επέλεξαν οι ίδιοι, στο πλαίσιο εργαστηριακής άσκησής τους, τον Σεπτέμβριο του 2013, με αφορμή το Έτος Καβάφη.
Short Shorts Film Festival & Asia - Special selection

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ταινιών animation από την Ιαπωνία, που βασίζονται στην τεχνική του CG animation. Τις ταινίες επέλεξε η Miwako Kikuchi, διευθύντρια προγραμματισμού του Short Shorts Film Festival & Asia.

Πρόγραμμα Προβολών
18:00 - 20:00: Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Τμήμα
20:00 - 22:00: Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα
22:00 - 24:00: Αφιερώματα

Πληροφορίες
Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 - Κεραμεικός, τηλ.: 210 3609695. Τιμές εισιτηρίων: ανά προβολή: 4 ευρώ, κάρτα διαρκείας (21 προβολές): 20 ευρώ, κάρτα διαρκείας (21 προβολές) για φοιτητές και ανέργους: 10 ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς