Ρουσόπουλος: «Το ήθος μας διαφέρει»

Δαμανάκη: Δεν δεχόμαστε μαθήματα συνδικαλισμού
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2004 17:09
A- A A+

Την παρουσίαση εγγράφου – καταλόγου της ΔΑΚΕ από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, με το οποίο η συνδικαλιστική παράταξη προτείνει στο υπουργείο Πολιτισμού την παράταση των συμβάσεων ορισμένων εκ των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε επίσης, εάν έχει γίνει αποδέκτης του εν λόγω εγγράφου ο Πρωθυπουργός -ως υπουργός Πολιτισμού- ή ο αρμόδιος υφυπουργός.

«Δεν ξέρω αν η κ. Δαμανάκη θέλει να κηδεμονεύεται ο συνδικαλισμός, γιατί επί χρόνια τώρα την ακούω να μιλά για “ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό”. Ακόμη και αν ισχύουν τα όσα γράφει στην ερώτησή της, οι συνδικαλιστές κάθε παράταξης είναι ελεύθεροι να προτείνουν και να ζητούν. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο ρόλος τους», τόνισε στην απάντησή του ο κ. Ρουσόπουλος και σημείωσε: «Σημασία έχει πως δρα η Πολιτεία δια της εκλεγμένης κυβέρνησής της. Στα ζητήματα αρχών ο Πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί πλειστάκις και έχει αποδείξει στην πράξη ότι αυτά δεν είναι απλώς συνθήματα ή διακηρύξεις, αλλά απόφαση για πολιτική δράση».

Στη συνέχεια της απάντησής του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ. «Επιτέλους, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επί σειράν ετών άλωσε το Δημόσιο Τομέα, το ΠΑΣΟΚ που ζητούσε κάρτες κλαδικής για να προσλάβει δημοσίους υπαλλήλους, δεν έχει σήμερα κανένα αιτιολογικό και κανένα στοιχείο για να στρέφει κατηγορίες εναντίον της σημερινής κυβέρνησης, στις οποίες το ίδιο πρέπει να απαντήσει».

«Δεν είμαστε το ίδιο και το αποδεικνύουμε καθημερινά. Το ήθος μας διαφέρει. Εμείς έχουμε μόνον αξιοκρατικά κριτήρια και με βάση αυτά τα κριτήρια κυβερνάμε. Αυτό είναι κάτι που έχει αποδειχθεί στους έξι μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Οι λογικές του ΠΑΣΟΚ, λογικές του παρελθόντος δεν περνούν πια», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, η Συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη δήλωσε:

«Φαίνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι βρισκόμαστε στο 2004 και μονίμως σχολιάζουν πεπραγμένα άλλων δεκαετιών. Τα μαθήματα συνδικαλισμού δεν αφορούν εμάς και βεβαίως το ήθος μας διαφέρει. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν : Εάν επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν τις παρεμβάσεις της ΔΑΚΕ στη λειτουργία του κράτους».

«Θα ληφθεί υπόψη ο κατάλογος στην ανανέωση των συμβάσεων των υπαλλήλων;», καταλήγει στην απάντησή της η κ. Δαμανάκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή