Στους δρόμους δημόσιοι υπάλληλοι

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 12:23
UPD:13:10
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασ. Σοφίας.

Λόγω της πορείας είναι κλειστή η οδός Σταδίου, αλλά και όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.  Κλειστή και η Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής.

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία έδωσαν το παρών και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών κρατώντας σκουπόξυλα και σφουγγαρίστρες.

NAFTEMPORIKI.GR

Την ίδια ώρα, μπροστά από τη Βουλή έχουν αλυσοδεθεί εκπαιδευτικοί - μέλη της ΟΛΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

NAFTEMPORIKI.GR

Έξω από τη Βουλή διαδηλώνουν και ομολογιούχοι που διαμαρτύρονται για το «κούρεμα».

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί γιατροί, δικαστικοί υπάλληλοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ έγιναν και στη Θεσσαλονίκη. Η μία στο άγαλμα του Βενιζέλου, από την ΕΔΟΘ, και η άλλη στην πλατεία Αγίας Σοφίας, από το ΠΑΜΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και στις δύο συγκεντρώσεις δυναμικό «παρών» με πανό και συνθήματα έδωσαν καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, εργαζόμενοι στην Υγεία, την Αυτοδιοίκηση, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις Εφορίες, τα Τελωνεία και άλλους τομείς του δημοσίου.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν στη συνέχεια πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή