Ουκρανικό ραντάρ για τον εντοπισμό stealth αεροσκαφών

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 11:01
UPD:11:01
Ukroboronprom

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ουκρανικής εταιρείας, το νέο σύστημα ραντάρ MR-1 έχει μία «σειρά πλεονεκτημάτων απέναντι στα ξένα συστήματα ραντάρ», ενώ το όλο «πακέτο» μπορεί να φορτωθεί σε ένα όχημα, τη στιγμή που για άλλα αντίστοιχα συστήματα απαιτούνται περισσότερα.

A- A A+

Το νέο σύστημα ραντάρ MR-1, το οποίο, σύμφωνα με την ουκρανική Ukroboronprom, είναι σε θέση να εντοπίζει αεροσκάφη με τεχνολογία stealth, αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ είναι σε εξέλιξη η κρίση στην Κριμαία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ουκρανικής εταιρείας, το MR-1 έχει μία «σειρά πλεονεκτημάτων απέναντι στα ξένα συστήματα ραντάρ», ενώ το όλο «πακέτο» μπορεί να φορτωθεί σε ένα όχημα, τη στιγμή που για άλλα αντίστοιχα συστήματα απαιτούνται περισσότερα. Επίσης, το σύστημα – πάντα κατά την Ukroboronprom – μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα σε υπάρχοντα πολιτικά και στρατιωτικά συστήματα ελέγχου εναερίου χώρου.

U.S. DEPARTMENT OF DEFENCE

Η τεχνολογία stealth ενός αεροσκάφος βασίζεται σε δύο «πυλώνες»: τη χρήση ειδικής μπογιάς που δεν ανακλά «καλά» τις εκπομπές των ραντάρ, και σχήμα το οποίο ανακλά την ακτινοβολία μακριά από τον τόπο προέλευσής της. Η εταιρεία δεν διευκρινίζει ποια ακριβώς είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του MR-1 που του επιτρέπουν καλύτερες επιδόσεις στον εντοπισμό stealth αεροσκαφών.

Εάν συγκεντρωθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση, δοκιμές του συστήματος αναμένεται να ξεκινήσουν το 2015.

Προτεινόμενα για εσάς