Κ. Παπούλιας: Συναντάμε απαράδεκτη δυσπιστία, που μας προσβάλλει

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 17:53
UPD:17:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συνομιιλεί με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Jean-Pierre BEL στο Προεδρικό Μέγαρο.

A- A A+

Για έλλειψη κατανόησης από τους εταίρους της Ελλάδας και από την τρόικα σε σχέση με τα επιτεύγματα, που, όπως είπε, έχει σημειώσει η χώρα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρος της Γερουσίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζαν Πιέρ Μπελ.

Αφού καλωσόρισε τον κ. Μπελ ως «έναν φίλο, μιας φίλης χώρας» και ευχαρίστησε τη γαλλική κυβέρνηση και τον γαλλικό λαό για τη στήριξη, που, όπως είπε, παρέσχε, «σε αυτή τη δοκιμασία» που περνάει η Ελλάδα, ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε:

«Βρισκόμαστε στο τέλος της κρίσης. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες, αλλά υποφέρει ακόμα. Δυστυχώς δεν έχουμε βρει την κατανόηση που πιστεύαμε ότι θα είχαμε από τους εταίρους μας και την τρόικα σε σχέση με τα επιτεύγματα που έχουμε σημειώσει. Συναντάμε μια απαράδεκτη δυσπιστία, την οποία προσωπικά θεωρώ προσβολή προς αυτό που η χώρα και ο λαός της έχει πετύχει».  

Από την πλευρά του ο κ. Μπελ υπογράμμμισε τους στενούς δεσμούς της Ελλάδας και της Γαλλίας, τονίζοντας πως «η Γαλλία πάντα στεκόταν στην Ελλάδα».

«Βέβαια κατανοώ αυτό που λέτε για τις θυσίες του ελληνικού λαού» σημείωσε, προσθέτοντας πως «ο πρόεδρος της Γαλλίας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα ακριβώς στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας που αναφέρατε». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή