Β. Μιχαλολιάκος: «Όχι» στην πώληση μετοχών του ΟΛΠ

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 16:20
UPD:16:25
Eurokinissi/EUROKINISSI

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

«Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να πωληθούν οι μετοχές του ΟΛΠ, οι οποίες θα πρέπει να ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και βεβαίως να έχει τη δυνατότητα και η κεντρική εξουσία να ασκεί στρατηγική πολιτική, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου που θα μπορεί να διορίζει» δήλωσε το πρωί, σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελβετία που, όπως είπε, είναι προηγμένη καταπιταλιστικά χώρα, και στην οποία η ROLEX είναι κρατική εταιρεία.

Επίσης, τόνισε ότι προτεραιότητα του δήμου Πειραιά είναι να επιβάλει νομοθετική ρύθμιση που να εγγυάται σοβαρή ανταποδοτική προσφορά από τη λειτουργία του λιμανιού στον δήμο. 

«Ήδη έχουμε την εντολή του Πρωθυπουργού προς τον υπουργό Οικονομικών να εκταμιευθούν τα πρώτα τρία εκατομμύρια έναντι των ανταποδοτικών που οφείλει ο ΟΛΠ και είναι πολύ μεγάλο βήμα» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι ο δήμος διεκδικεί εκείνους του χώρους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς που δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν για λιμενικές δραστηριότητες, όπως η Παγόδα, τα 70 στρέμματα στο Παλατάκι και η πολιτιστική ακτή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή