Προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις κατά της πώλησης του ΟΛΠ

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 14:52
UPD:14:55
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις κατά της πώλησης του ΟΛΠ δήλωσαν οι εκπρόσωποι εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ναυτιλίας στο υπουργείο.

Εκεί είχε καταλήξει νωρίτερα η πορεία τους, ενώ είχε προηγηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Καραϊσκάκη.

NAFTEMPORIKIGR

Μιλώντας στο naftemporiki.gr και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Γιώργος Γεωργακόπουλος, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του λιμανιού, οι φορείς και τα συνδικάτα του Πειραιά λένε ένα μεγάλο «όχι» στο σχέδιο της κυβέρνησης να «ξεπουλήσει» το λιμάνι πουλώντας την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση, ούτε πολιτική ούτε κοινωνική, να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια και την κατηγόρησε ότι επιστρατεύει μια σειρά από ψέματα προσπαθώντας να πείσει ότι θα υπάρξουν εργασιακές κατοχυρώσεις ή θα συνεχίσει ο ΟΛΠ να επιτελεί το κοινωνικό του έργο.

NAFTEMPORIKI.GR

«Κάτι τέτοιο είναι εξωπραγματικό και αδιανόητο διότι κανένας ιδιώτης, κανένας ξένος μονοπωλιακός όμιλος δεν θα λειτουργήσει σε αυτό το επίπεδο», σημείωσε ο κ. Γεωργακόπουλος.

NAFTEMPORIKIGR

Για «έγκλημα» σε βάρος όχι μόνο των εργαζομένων του λιμανιού αλλά ολόκληρης της πόλης του Πειραιά έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, Νίκος Γεωργίου.

NAFTEMPORIKIGR

Στόχος του «ξεπουλήματος», σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, είναι να εισπραχθούν κάποια χρήματα που θα οδηγηθούν «σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο δίνοντάς τα μόνο και μόνο σαν ένα μέρος στους δανειστές μας».

NAFTEMPORIKI.GR

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΜΥΛΕ, η 'Ενωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αλλά και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών έχουν κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν το ίδιο διάστημα και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην όποια πώληση λιμανιών της χώρας.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή