Δυνατές υποψηφιότητες για τα βραβεία «Λόρενς Ολίβιε»

Η τελετή απονομής θα γίνει στις 13 Απριλίου στο Λονδίνο
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 16:27

Ο Τζουντ Λο στην παράσταση «Ερρίκος Ε΄».

A- A A+

Η Τζούντι Ντεντς, ο Τζουντ Λο και ο Τομ Χίντλεστον είναι, μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι στα βρετανικά θεατρικά βραβεία «Λόρενς Ολίβιε», η τελετή απονομής των οποίων θα γίνει στις 13 Απριλίου στο Λονδίνο.

Από επτά υποψηφιότητες συγκεντρώνουν οι παραστάσεις «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» και το «Merrily We Roll Along». Υποψήφιοι για βραβείο ανδρικής ερμηνείας είναι οι Χένρι Γκούντμαν («The Resistible Rise of Arturo Ui»), ο Τομ Χίντλεστον («Κοριολανός»), ο Ρόρι Κινίαρ («Οθέλλο») και Τζουντ Λο («Ερρίκος Ε΄»).

Η Τζούντι Ντεντς είναι μία από τις υποψήφιες για καλύτερη γυναικεία ερμηνεία για τον ρόλο της «Αλίκης» (που αποτέλεσε έμπνευση για την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων),  που συναντά σε μεγάλη ηλικία τον νεαρό Πίτερ.

Υποψήφιος για «Ολίβιε» Β΄ Ανδρικού Ρόλου είναι ο Μαρκ Γκάτις, ηθοποιός στον «Κοριολανό» και δημιουργός της δημοφιλούς σειράς «Σέρλοκ». Οι γυναίκες επικρατούν στην κατηγορία της καλύτερης σκηνοθεσίας καταλαμβάνοντας τρεις από τις τέσσερις υποψηφιότητες. Τα βραβεία «Λόρενς Ολίβιε» είναι τα αντίστοιχα των «Τόνι» του Μπρόντγουεϊ, με μία τελετή απονομής από την οποία δε λείπει η λάμψη, καθώς κάθε χρόνο την παρακολουθούν μεγάλοι σταρ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς