Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με φαρμακοποιούς

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 16:16
UPD:16:24
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
A- A A+

Θετικοί αν και επιφυλακτικοί, εμφανίστηκαν οι φαρμακοποιοί μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας, ενώ σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν για την τύχη των κινητοποιήσεών τους.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για το δίκαιο των αιτημάτων, ωστόσο, εκκρεμεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα, όπου θα φανεί αν οι δανειστές θα επιμείνουν στις αλλαγές που ζητούν στο χώρο του φαρμάκου.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, έκρινε ότι «οι θέσεις τις οποίες το υπουργείο Υγείας  ανέπτυξε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μας βρίσκουν σε ένα πλαίσιο θετικό».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υιοθετηθούν. Πάντως όπως δήλωσε «είμαστε επιφυλακτικοί διότι απέναντί μας υπάρχει η τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις του υπουργείου Υγείας. Θα εκτιμήσουμε τη στάση μας σε συνάρτηση και με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με το αποτέλεσμα που αυτές θα έχουν».

Ερωτηθείς σχετικά με τη σημερινή συνέλευση του συλλόγου και το μέλλον των κινητοποιήσεων, ο κ. Θεοδοσιάδης δεν θέλησε να πάρει θέση και απάντησε ότι «όσα ειπώθηκαν με τον υπουργό είναι προς θετική κατεύθυνση αλλά πρέπει να επαναλάβω ότι το πρόβλημα του κλάδου δεν είναι πρόβλημα με τον Υπουργό Υγείας , είναι πρόβλημα με την τρόικα».

Επικοδομητική χαρακτήρισε από την πλευρά του τη συνάντηση ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι οι θέσεις του υπουργείου έχουν «πρώτον, την προστασία της δημόσιας υγείας και δεύτερον –δεν θα το κρύψω- κατανοούμε αιτήματα των φαρμακοποιών που αντιπροσωπεύσουν ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις».

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «οι προτάσεις προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, αποτελούν ούτως ή άλλως την εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με αισιοδοξία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή