Κάμερον: Δοκιμασία για την Ευρώπη η κρίση στην Κριμαία

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 22:59
UPD:23:04
EPA/FRISO GENTSCH

«Είμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού και υποστηρίζουμε το δικαίωμά του να αποφασίζει για το μέλλον του» είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον και πρόσθεσε ότι θα επιβληθούν σκληρές κυρώσεις εάν η Μόσχα δεν αλλάξει στάση.

A- A A+

«Δεν θα δεχθούμε η Ρωσία να γελοιοποιεί και να καταπατά την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας» δήλωσε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί την Τρίτη στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, υπογραμμίζοντας ότι η κρίση στην Κριμαία είναι μια δοκιμασία για όλη την Ευρώπη.

«Είμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού και υποστηρίζουμε το δικαίωμά του να αποφασίζει για το μέλλον του» είπε και πρόσθεσε ότι θα επιβληθούν σκληρές κυρώσεις εάν η Μόσχα δεν αλλάξει στάση.

Ο Κάμερον εξήρε τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για την προσπάθειά της να επιλύσει την κρίση στην Ουκρανία, λέγοντας πως «κάνει μια καταπληκτική δουλειά».

Ο ίδιο εκτίμησε ότι η Γερμανία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ουκρανική κρίση ως ηγέτιδα δύναμη στην Ευρώπη με μια σθεναρή οικονομία και ένα πολύ ισχυρό δίκτυο διπλωματίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή