Eurogroup: Δήλωση προόδου αναμένει η κυβέρνηση

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 06:30
UPD:09:08
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Στο σημερινό Eurogroup δεν αναμένεται κάποια εξέλιξη, πλην μιας θετικής δήλωσης για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Καθοριστική αναμένεται να είναι η εβδομάδα που ξεκινά από σήμερα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, στο σημερινό eurogroup δεν αναμένεται κάποια εξέλιξη, πλην μιας θετικής δήλωσης για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, όπου θα αποτυπώνεται, με σαφήνεια η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Στη σύνοδο του ΕΛΚ στο Δουβλίνο ο Πρωθυπουργός έκανε τις επαφές του και έθεσε στο τραπέζι τις προτεραιότητες της ελληνικής πλευράς. Ζήτησε από τους δανειστές μας να δουν με πολιτικά κριτήρια την ελληνική πρόοδο και να μη σταθούν δογματικά στην αξιολόγηση.

Άλλωστε, παραδέχεται το ίδιο στέλεχος, κυβέρνηση και εκπρόσωποι της τριμερούς βρίσκονται κοντά σε συμφωνία σε μία σειρά από θέματα, ενώ σε κάποια άλλα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μονομερώς, όπως έπραξε και στο παρελθόν.

Όσον αφορά στο μείζον θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η πλευρά του ΔΝΤ μάλλον είναι απομονωμένη μετά τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και τις ανακοινώσεις των ελληνικών τραπεζών για αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου.

ΠΑΣΟΚ και υποψηφιότητες προβληματίζουν το Μαξίμου

Προβληματισμός υπάρχει στο Μαξίμου για την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και την δημοσκοπική πορεία ορισμένων υποψηφιοτήτων που ήταν και προσωπικές επιλογές του Πρωθυπουργού. Για το μεν πρώτο λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν. Ωστόσο βουλευτής της Ν.Δ. σημειώνει με νόημα ότι μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει για την κυβέρνηση από το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών για την «Ελιά» και λιγότερος από τη διαφορά μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Για δε τις υποψηφιότητες, ούτε αυτή του κ. Κουμουτσάκου στην περιφέρεια Αττικής δείχνει να «περπατά», ούτε στην κεντρική Μακεδονία του κ. Ιωαννίδη. Ο Πρωθυπουργός βλέπει κορυφαίους υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης να αποστασιοποιούνται και να μη δείχνουν διάθεση να στηρίξουν στην πράξη τις υποψηφιότητες. Έχει χτυπήσει προ πολλού το καμπανάκι, αλλά και πάλι ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή