Πλεόνασμα προσλήψεων τον Φεβρουάριο

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 12:49
UPD:12:50
EUROKINISSI

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων είναι επίσης θετικό κατά 26.309 άτομα, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν χαθεί 17.788 θέσεις μισθωτής εργασίας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Περισσότερες ήταν οι προσλήψεις τον Φεβρουάριο συγκριτικά με τις απολύσεις και τις οικειοθελείς αποχωρήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη». Ωστόσο, από την αναλυτική καταγραφή των στοιχείων προκύπτει ότι από το σύνολο των προσλήψεων, αυτές με πλήρη απασχόληση ήταν λιγότερες από τις αντίστοιχες με μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία, φαινόμενο που αποτυπώνεται στο ύψος των αποδοχών.

Τον Φεβρουάριο, οι προσλήψεις με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία (34458 και 13362 αντίστοιχα ή 47820 συνολικά) ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις με σχέση πλήρους απασχόλησης που ήταν 43.613. Συνολικά, οι προσλήψεις ανήλθαν σε 91.433 ενώ οι αποχωρήσεις (απολύσεις και οικειοθελείς αποχωρήσεις) έφτασαν στις 71.521. Είναι ο δεύτερος μήνας μέσα στο 2014 που καταγράφεται πλεόνασμα προσλήψεων συγκριτικά με τις απολύσεις ή τις αποχωρήσεις.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων είναι επίσης θετικό κατά 26.309 άτομα, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν χαθεί 17.788 θέσεις μισθωτής εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της συνολικής κυβερνητικής προσπάθειας για την ανάσχεση της ανεργίας και τη στήριξη της απασχόλησης, συνεχίζονται οι οργανωμένες παρεμβάσεις, με την υλοποίηση ολοκληρωμένων ενεργητικών προγραμμάτων επανένταξης των ανέργων, καθώς και το συνεπή και αυστηρό έλεγχο της νομιμότητας στην αγορά εργασίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή