Τη Δευτέρα η παρουσίαση της συμπαράταξης «Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία»

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 11:01
UPD:11:05
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Πολιτική εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της συμπαράταξης «Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία» διοργανώνεται τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Από το βήμα της εκδήλωσης θα μιλήσουν επίσης προσωπικότητες -πολιτικοί και μη- που στηρίζουν το νέο εγχείρημα (Χάρης Καστανίδης πρώην υπουργός, Μαριλένα Κοππά ευρωβουλευτής, Στέφανος Μανίκας πρώην υπουργός, Γιάννης Τσαμουργκέλης επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τάκης Θεοδωρόπουλος αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Βασίλης  Κόλλιας πρόεδρος Ένωσης Νέων Αγροτών Βοιωτίας). 

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε η διακήρυξη αρχών της κίνησης, την οποία υπογράφουν 101 άτομα, μεταξύ των οποίων οι: Γιάννης Αμοιρίδης, Χάρης Καστανίδης, Μαριλένα Κοππά, Στέφανος Μανίκας, Πάνος Μπεγλίτης, Θανάσης Οικονόμου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Γιώργους Παπαμανώλης, Αντώνης Ρουπακιώτης και Αντώνης Μανιτάκης.

Στο κείμενο διακήρυξης καταγράφεται η αντίθεση «με την κυβερνητική πολιτική που συνδυάζει την οικονομική αναποτελεσματικότητα με την κοινωνική αδικία».

Αυτοπροσδιορίζοντας τη θέση της, η κίνηση τονίζει ότι αποτελεί «συνεργασία κομμάτων, κινήσεων, ομάδων και προσώπων που ανήκουν στο χώρο της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή