Αλ. Τσίπρας: Το βιβλίο δεν είναι υπό διαπραγμάτευση με κανέναν δανειστή

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 16:52
UPD:16:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΗ ΦΥΛΑΚΤΟΥ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με συγγραφείς και εκδότες για την ενιαία τιμή βιβλίου στο γραφείο του στη Βουλή.

A- A A+

«Όχι» στην κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου καθ' υπόδειξη του ΟΟΣΑ είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με συγγραφείς και εκδότες. 

«Ποια η σπουδή εμείς να καταργήσουμε κάτι που ισχύει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Μήπως στο όνομα ενός ακραίου ιδεοληπτικού νεοφιλελευθερισμού, θα πρέπει να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα στον πολιτισμό μας;», διερωτήθηκε. 

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι σε περίπτωση που η απαίτηση του ΟΟΣΑ γίνει πράξη, εκατοντάδες βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι που επιβιώνουν χάρη στην ενιαία τιμή βιβλίου θα κλείσουν. 

Ωστόσο, όπως είπε, δεν θα πληγούν μόνο οι εργαζόμενοι στο βιβλίο, η κατάργηση της ενιαίας τιμής «θα πλήξει το ποιοτικό βιβλίο, την ανάγνωση και τη νέα παραγωγή. Θα πλήξει τελικά την ίδια τη γλώσσα, τη γραμματεία και τον πολιτισμό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε στους συνομιλητές του ότι θα φέρει το ζήτημα στη Βουλή με επίκαιρη επερώτηση που θα καταθέσει το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

Τέλος, δεσμεύθηκε πως αν ο λαός αναθέσει την διακυβέρνηση της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ, η ενιαία τιμή βιβλίου θα επανέλθει. 

«Για το ΣΥΡΙΖΑ η γλώσσα, η συγγραφική παραγωγή, το ποιοτικό βιβλίο, ο πολιτισμός, δεν είναι υπό διαπραγμάτευση με κανέναν δανειστή», κατέληξε

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή