ΚΚΕ: Θα πούμε το ψωμί – ψωμάκι

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 21:10
UPD:21:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Θα πούμε κυριολεκτικά το ψωμί - ψωμάκι. Θα κλείσουν φούρνοι - αρτοποιεία, για να ενισχυθούν μεγάλοι καπιταλιστικοί όμιλοι» δήλωσε ο γγ, της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συνάντηση που είχε με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών-Προαστίων και Περιχώρων, το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιά, αλλά και την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας η έκθεση του ΟΟΣΑ και η γραμμή της Ε.Ε. είναι το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η προώθηση της μονοπώλησης και στο γάλα και στα φάρμακα και στο ψωμί και στο βιβλίο.

902PORTAL

Προειδοποίησε ότι θα γεμίσουν τα σουπερμάρκετ με κατεψυγμένο ψωμί, αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης και εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα οικονομικό όφελος.

 Όσον αφορά στην κατάργηση της ενιαίας τιμής του βιβλίου, είπε ότι θα βάλει νέα εμπόδια στην έκδοση - διακίνηση - προώθηση του ποιοτικού βιβλίου και νέων συγγραφέων.

«Θα οδηγήσει σε λουκέτο μαζικά τα μικρά βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, ενισχύοντας έτσι τα μονοπώλια του κλάδου και η αγορά θα κατακλυστεί από κακής ποιότητας bestsellers» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή