Υψηλής τεχνολογίας πανοπλία πολεμικών τεχνών

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 10:25
UPD:10:26
Unified Weapons Master
A- A A+

Οπτικά θυμίζει κάτι μεταξύ του Batman και του Iron Man, ωστόσο η Lorica της αυστραλιανής Unified Weapons Master είναι απόλυτα πραγματική και απευθύνεται κυρίως στους αθλητές πολεμικών τεχνών που χρησιμοποιούν όπλα.

Είναι κατασκευασμένη από ελαφρά και εύκαμπτα υλικά και διαθέτει διασυνδεσιμότητα Wi-Fi και Bluetooth, κάμερα point-of-view, μικρόφωνο και 52 αισθητήρες πίεσης, οι οποίοι αποστέλλουν ασύρματα δεδομένα σε υπολογιστή. Η κεντρική ιδέα είναι να επιτρέψει στους αθλούμενους να προπονούνται σε πολεμικές τέχνες που χρησιμοποιούν όπλα (όπως το ιαπωνικό κέντο) σε πλήρη ταχύτητα και full contact, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού, ενώ παράλληλα δεδομένα για τα χτυπήματα στέλνονται σε υπολογιστές.

UNIFIED WEAPONS MASTER

Όπως ανέφερε στο CNN ο Ντέιβιντ Πάισντεν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η ανταπόκριση από ανθρώπους του χώρου των πολεμικών τεχνών είναι τεράστια.

«Έχουμε προσεγγιστεί από κυριολεκτικά από εκατοντάδες ανθρώπους που εξασκούν πολεμικές τέχνες με όπλα εδώ και 20 με 30 χρόνια, οι οποίοι δεν είχαν τρόπο να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους χωρίς να τραυματίσουν σοβαρά κάποιον» σημειώνει.

UNIFIED WEAPONS MASTER

Η στολή αναπτύχθηκε μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών, από μία ομάδα αθλητών πολεμικών τεχνών και μηχανικών. Ένα από τα μέλη της είναι κατασκευαστής πανοπλιών που είχε εργαστεί για την κινηματογραφική τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Πέρα από τον προστατευτικό της ρόλο, η στολή παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα χτυπήματα: όταν δέχεται ένα πλήγμα, οι αισθητήρες μεταδίδουν δεδομένα μέσω Bluetooth ή Wi-Fi, σχετικά με το πού και πόσο δυνατά «έπεσε» το χτύπημα, επιτρέποντας τη διαμόρφωση ενός σχετικού «σκορ».

«Μαθαίνουμε τη ζημιά που θα είχε προκληθεί σε κάποιον που δεν θα φορούσε προστασία, και την απεικονίζουμε σε πραγματικό χρόνο» αναφέρει ο Πάισντεν.

UNIFIED WEAPONS MASTER

Το συγκεκριμένο σύστημα θα μπορούσε να επιτρέψει σε μαχητές που συμμετέχουν σε ένα τουρνουά να κερδίζουν πόντους για τα χτυπήματα και την τεχνική τους χωρίς να απαιτούνται οι εκτιμήσεις ανθρώπων – κριτών.

Όπως αναφέρει ο Πάισντεν, η εταιρεία είναι σε συνομιλίες με διάφορες εταιρείες παραγωγής για τη δημιουργία ενός τουρνουά με μαχητές με όπλα οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τις στολές, που ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί αργότερα φέτος ή στις αρχές του 2015.

«Βλέπει κανείς πόσο δημοφιλή είναι τα μαχητικά σπορ στα ηλεκτρονικά παιχνίδια- το κοινό λατρεύει να βλέπει ανθρώπους να μάχονται με όπλα… Μπορούμε να βάλουμε έναν σαμουράι να αντιμετωπίσει έναν σαολίν και να δούμε ποιος θα νικήσει» προσθέτει.

UNIFIED WEAPONS MASTER

Οι στολές που επιδεικνύει προς το παρόν η εταιρεία είναι πρωτότυπα, και δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή της. Στους σκοπούς της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός απλοποιημένου και σχετικά χαμηλού κόστους μοντέλου για πώληση στο ευρύ κοινό.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Wired, ο συνιδρυτής της εταιρείας, Τζάστιν Φόρσελ, δουλεύει αυτήν την ιδέα από το 1998. Σημειώνεται ότι ο Φόρσελ έχει εξασκήσει διάφορες πολεμικές τέχνες από όλον τον κόσμο – μεταξύ των οποίων είναι και το κράμπι κραμπόνγκ, το οποίο «σπούδασε» στο Ινστιτούτο Ξιφομαχίας Μπουντάι Σαουάν στη Μπανγκόκ.

Οι πρωτότυπες στολές έχουν δοκιμαστεί από ειδικούς πολεμικών τεχνών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής μουάι τάι, Σόνε Βανάθι, ο οποίος εξασκήθηκε με συναθλούμενο ο οποίος φορούσε τη στολή.

«Μπορώ να τον κλωτσήσω, να του ρίξω γροθιά όπου επιθυμώ χωρίς να ανησυχώ για την ασφάλειά του» αναφέρει σχετικά σε βίντεο.

Προτεινόμενα για εσάς