Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Κάμερον για την Ουκρανία

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 00:56
UPD:00:59
REUTERS/YVES HERMAN

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε παλαιότερη συνάντησή τους.

A- A A+

Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία συνομίλησαν τηλεφωνικά την Τετάρτη ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ηγετών έγινε κατά τη διάρκεια της προεδρικής πτήσης με το Air Force One από την Ουάσιγκτον προς το Κονέκτικατ.

«Οι ηγέτες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τη σαφή παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία και οι δύο σημείωσαν ότι οι τρέχουσες συνθήκες είναι απαράδεκτες», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρωθυπουργός Κάμερον εξέτασαν επίσης τη διεθνή στήριξη προς την Ουκρανία, η οποία προσπαθεί να σταθεροποιήσει την οικονομία της και να προετοιμαστεί για τις κρίσιμες εκλογές του Μαΐου.

Επίσης Ομπάμα και Κάμερον έδωσαν έμφαση στη βουτιά που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες η ρωσική χρηματιστηριακή αγορά, αναφέροντας ότι είναι ένα σημάδι ότι «η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να καταβάλει το κόστος για τις ενέργειές της, όπως η μείωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς τη Μόσχα», συμπληρώνει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή