Βρυξέλλες: Ανεργία και αλλαγές στο δημοσιονομικό πρόγραμμα στις επαφές του Φ. Κουβέλη

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 00:34
UPD:00:38
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι χρειάζεται μια συνολικότερη αντιμετώπιση του ελληνικού δημοσίου χρέους, το οποίο πρέπει να αναδιαρθρωθεί (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Το ζήτημα της ανεργίας και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης έθεσε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Απασχόλησης  και Κοινωνικών  Υποθέσεων, Λάζλο Άντορ στις Βρυξέλλες. Το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής στον ευρωπαϊκό νότο και την Ελλάδα θέτει στο forum των Ευρωσοσιαλιστών.

Υπάρχει υποχρέωση από τη μεριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, προκειμένου να στηριχθεί η εργασία, η απασχόληση των νέων ανδρών και των νέων γυναικών, τόνισε ο κ. Κουβέλης κατά τη  συνάντηση που είχε με τον κ. Άντορ.

Υπογράμμισε δε ότι η  Ελληνική κυβέρνηση οφείλει, με έναν ολοκληρωμένο τρόπο, να καταθέσει, να υποβάλει το πρόγραμμά της αναφορικά με το ζήτημα αυτό και να  διεκδικήσει την υλοποίησή του διαπραγματευόμενη.

Ακόμη, όπως δήλωσε υπήρξε απόλυτη συμφωνία με τον κ. Άντορ, στο ότι χρειάζεται αλλαγή του δημοσιονομικού προγράμματος.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι χρειάζεται μια συνολικότερη αντιμετώπιση του ελληνικού δημοσίου χρέους, το οποίο πρέπει να αναδιαρθρωθεί και ανέφερε ως τρόπους, την απομείωσή του,  τη χρονική επιμήκυνση, τα χαμηλότερα επιτόκια και, γιατί όχι, όπως είπε και με τη μεταφορά μέρους του χρέους με τη μορφή ευρωομολόγων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σχετικά με τη σημασία του forum των Ευρωσοσιαλιστών, με θέμα την «Προοδευτική Οικονομία» το οποίο γίνεται υπό την προεδρία του κ. Σβόμποντα, του επικεφαλής των Δημοκρατών – Σοσιαλιστών, ο  κ. Κουβέλης δήλωσε ότι  σε αυτό πρέπει να αναδειχθούν  όλα εκείνα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την κοινωνική οικονομία και  την κοινωνική συνοχή, προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και η  Ελλάδα.

Τέλος ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε και με την  Επίτροπο, Μαρία Δαμανάκη,  με την οποία συζήτησε την πρόταση που πρόκειται να κατατεθεί στα θεσμικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά στην ευρωπαϊκή πολιτική για τη θάλασσα και τη μπλε ανάπτυξη.

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σημαντική πρόταση και εκτίμησε ότι θα υπάρξει σημαντικό όφελος για την Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή