Ονειροπόλο πείρα(γ)μα πραγματικής «ΒιοΜαγείας»

Στο θέατρο Φούρνος
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 07:45
UPD:21:58
A- A A+

Το όνειρο και η πραγματικότητα γίνονται ένα, καθώς μια στιγμή μεταλλάσσεται σε χίλιες εκδοχές, σε χίλια συναισθήματα, σε χίλιες σκέψεις, χτυπημένη από το μαγικό ραβδί της «ΒιοΜαγείας».

Με χιούμορ, συναίσθημα, όνειρο, πραγματικότητα και αληθινή μαγεία και μέσα από μια διαφορετική, αλλά και ουσιαστική οπτική γωνία για να δει κανείς το θέατρο, το έργο - πείρα(γ)μα της Μαριάννας Κάλμπαρη, «ΒιοΜαγεία», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Γιάννη Φίλια, στο θέατρο Φούρνος, από την Παρασκευή 7 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 9. 15 το βράδυ, έως και τις 12 Απριλίου.

Πώς μια μικρή στιγμή της ζωής μας μπορεί να παιχτεί με χίλιους διαφορετικούς τρόπους, σαν να ήταν σκηνή από παράσταση;
Και πώς ακόμα και τα όνειρα, όταν γίνουν αλήθεια, παύουν να είναι … ονειρικά; Δύο ηθοποιοί επιχειρούν να παίξουν, να ερωτευτούν, να αναμετρηθούν, να γελάσουν, να συγκινηθούν και να συγκινήσουν, κάνοντας τον γύρο του ονείρου και της πραγματικότητας σε 80 λεπτά, σε ένα έργο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, το 2004 και το 2005.

Και τι είναι, τελικά, η «ΒιοΜαγεία»; Ίσως είναι το κλειδί, που κρύβει η φράση του Νίκου Καζαντζάκη: «Έχεις στη διάθεσή σου τα χρώματα και τα πινέλα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα».

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο: Μαριάννα Κάλμπαρη, σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια - φωτισμοί: Γιάννης Φίλιας, σκηνικά - κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Λιάκος, φωτογραφίες / graphic artist: Κωνσταντίνα Μαρίνου, οργάνωση παραγωγής: Χρήστος Βεντουρής. Παίζουν: Ιωάννα Ζήνα - Γιώργος Ρουσσάκης.

Πληροφορίες
Θέατρο Φούρνος: Μαυρομιχάλη 168 - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 6460748. Διάρκεια παράστασης: 80’. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό:10 ευρώ, ανέργων 5 ευρώ.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς