Δημοψήφισμα στη Γαλλία για την ένταξη της Τουρκίας στη Ε.Ε.

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2004 13:56
A- A A+

Ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο γαλλικός λαός θα έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί δια δημοψηφίσματος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γερμανό καγκελάριο, Γκέρχαρντ Σρέντερ, στο Στρασβούργο, ο γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε ότι έχει ζητήσει από την κυβέρνηση την εισαγωγή στο σχέδιο αναθεώρησης του γαλλικού Συντάγματος για την επικύρωση του ευρωσυντάγματος, μίας διάταξης, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για κάθε νέα διεύρυνση της Ε.Ε..

Ο γάλλος πρόεδρος και ο γερμανός καγκελάριος συναντήθηκαν σήμερα στο Στρασβούργο παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, Μισέλ Μπαρνιέ και Γιόσκα Φίσερ, στο πλαίσιο των συνομιλιών που εγκαινιάστηκαν τον Φεβρουάριο του 2001 με στόχο την προώθηση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών τους βρέθηκαν η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., η κατάσταση στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή, καθώς και άλλα ζητήματα, όπως η οικονομική προοπτική της Ε.Ε. για την περίοδο 2007-2013.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή