Τα 5 ευρώ αφορμή για νέα κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014 18:05
UPD:18:16
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Λάδι στη φωτιά των ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έριξε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος, παραδέχεται συνάδελφός του στα βουλευτικά έδρανα, «έχει έναν δικό του τρόπο να αντιλαμβάνεται την επικαιρότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο η δήλωσή του ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την πατρότητα του εισιτηρίου των 5 ευρώ και στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) ο Αδωνης, μετά την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη που χαρακτήριζε αιφνιδιαστική και βεβιασμένη την απόφαση, ήταν άκαιρη και δεν προσέφερε τίποτε στον προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί για το θέμα.

Επί της ουσίας ο κ. Γεωργιάδης απλά θύμισε ότι το μέτρο υπήρχε, από κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου και ενεργοποιήθηκε λόγω της διάλυσης του ΕΟΠΥΥ. Είπε και κάτι ακόμη: ότι επί της ουσίας είναι ανενεργό εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας όσων προσέρχονται στο πρωτοβάθμιο εθνικό σύστημα υγείας.

Ωστόσο με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε εξέλιξη, τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στα μπαλκόνια, το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, το εγχείρημα της Ελιάς να καρκινοβατεί και τις εκλογές προ των πυλών, το μόνο που δεν θέλει το Μαξίμου είναι μια ακόμη εστία αντιπαράθεσης ειδικά στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί την κυβέρνηση και ειδικά τους υπουργούς για μονομερείς αποφάσεις χωρίς καμία διαβούλευση με το ΠΑΣΟΚ που φέρνουν σε δύσκολη θέση τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ, λένε, σηκώνει δυσανάλογο βάρος στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση και πληρώνει βαρύ τίμημα. «Γι αυτό κάποιοι στην κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί».      

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ      

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή