«Παγώνουν» οι προετοιμασίες για τη σύνοδο του G8 στο Σότσι

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014 07:44
UPD:15:23
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Η απόφαση για το πάγωμα των προετοιμασιών της συνόδου στο Σότσι θα παραμείνει σε ισχύ «έως ότου το περιβάλλον γίνει και πάλι θετικό σε σημαντικές συζητήσεις της ομάδας των G-8».

A- A A+

Η ομάδα των επτά ισχυρότερων βιομηχανικών χωρών του κόσμου (G7) καταδίκασε την Κυριακή την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και πάγωσε επί του παρόντος τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής του G8, στην οποία μετέχει και η Ρωσία.

Η συγκεκριμένη σύνοδος κορυφής έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Σότσι τον προσεχή Ιούνιο.

«Οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώνονται και καταδικάζουν τη σαφή παραβίαση από τη Ρωσική Ομοσπονδία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του G7.

«Έχουμε αποφασίσει προς το παρόν να αναστείλουμε τη συμμετοχή μας σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την προετοιμασία για την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής της G8 στο Σότσι τον Ιούνιο», συμπληρώνεται.

Όπως διευκρινίζεται, η απόφαση για το πάγωμα των προετοιμασιών της συνόδου στο Σότσι θα παραμείνει σε ισχύ «έως ότου το περιβάλλον γίνει και πάλι θετικό σε σημαντικές συζητήσεις της ομάδας των G-8».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή