Αυτομόλησε ο αρχηγός του ναυτικού της Ουκρανίας

Κυριακή, 02 Μαρτίου 2014 19:41
UPD:21:29
Reuters/REUTERS TV

«Δηλώνω πίστη στους κατοίκους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. . . Ορκίζομαι να εκτελώ της διαταγές της ανώτατης διοίκησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας», ανέφερε ο αρχηγός του ναυτικού της Ουκρανίας.

A- A A+

Αυτομόλησε ο αρχηγός του ναυτικού της Ουκρανίας και ορκίστηκε πίστη στο λαό της Κριμαίας, την ώρα που το Κίεβο έχει θέσει σε συναγερμό τις ένοπλες δυνάμεις θεωρώντας ότι η Ρωσία της έχει κηρύξει τον  πόλεμο.

Σημειώνεται ότι ο αντιναύαρχος Ντενις Μπερεζόφσκι είχε διοριστεί το Σάββατο στη θέση του επικεφαλής του ουκρανικού ναυτικού από την μεταβατική κυβέρνηση του Κιέβου.

Σήμερα ο Μπερεζόφσκι εμφανίζεται σε βίντεο να ορκίζεται ενώπιον του νέου πρωθυπουργού του Κιέβου Σεργκέι Ακσενόφ, πίστη στο λαό της Κριμαίας.

СЕРГЕЙ ОРЛОВ
O αρχηγός του ναυτικού της Ουκρανίας ορκίστηκε πίστη στο λαό της Κριμαίας

O αρχηγός του ναυτικού της Ουκρανίας Ντενις Μπερεζόφσκι αυτομόλησε και ορκίστηκε πίστη στο λαό της Κριμαίας. Στο βίντεο που εμφανίζεται φαίνεται να ορκίζεται ενώπιον του νέου πρωθυπουργού του Κιέβου Σεργκέι Ακσενόφ, πίστη στο λαό της Κριμαίας.

«Δηλώνω πίστη στους κατοίκους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. . . Ορκίζομαι να εκτελώ της διαταγές της ανώτατης διοίκησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας», είπε ο ναύαρχος.

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας έκανε λόγο για μια «ιστορική εξέλιξη» και τόνισε ότι ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι δέχθηκε να τεθεί «υπό τις διαταγές των νόμιμων αρχών της χερσονήσου».

Στο Κίεβο χιλιάδες ένοπλοι με στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά έχουν αποκλείσει Ουκρανούς στρατιώτες μέσα στα στρατόπεδά τους.

Δίωξη για  εσχάτη πρόδοσία

Εν τω μεταξύ η  μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ασκεί διαδικασία δίωξης για εσχάτη προδοσία εναντίον του επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της χώρας, κατηγορώντας τον ότι παρέδωσε το αρχηγείο του, στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας, μόλις κατά την δεύτερη ημέρα άσκησης των καθηκόντων του.

«Κατά την διάρκεια του αποκλεισμού από ρωσικές δυνάμεις του κεντρικού αρχηγείου του ναυτικού», ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι «αρνήθηκε να αντισταθεί και παρέδωσε τα όπλα του», δήλωσε η Βικτόρια Σιουμάρ, αναπληρώτρια γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας.

«Η εισαγγελία κίνησε μια ποινική δίωξη εναντίον του Ντένις Μπερεζόφσκι βάσει του άρθρου 111: εσχάτη προδοσία», πρόσθεσε η ίδια.

Ένας άλλος ναύαρχος, ο Σεργκέι Γκαϊντούκ, τοποθετήθηκε επικεφαλής του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ουκρανίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή