Σούπερ Λίγκα: Ο Εργοτέλης κρίνει το πρωτάθλημα, 2-2 με ΠΑΟΚ

Κυριακή, 02 Μαρτίου 2014 19:09
UPD:19:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Κόστιν Λάζαρ στον αγώνα Εργοτέλης-ΠΑΟΚ για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στο παγκρήτιο στάδιο στο Ηράκλειο.

A- A A+

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 του Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο» στάδιο αλλά δεν κατόρθωσε να κρατήσει τη νίκη, αφού με αντεπίθεση διαρκείας οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν και κράτησαν τη μακεδονική ομάδα ισόβαθμη του Ατρόμητου στη δεύτερη θέση, ενώ θα δώσουν το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό αν οι «ερυθρόλευκοι» νικήσουν στο ντέρμπι που ακολουθεί.

Ο «Δικέφαλος» πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό φτάνοντας στο 0-1 μόλις στο 2ο λεπτό με τον Λάζαρ, ο οποίος δέχθηκε το γύρισμα του Χούσεν σε μια άρτια οργανωμένη αντεπίθεση. Η αντίδραση των γηπεδούχων εκδηλώθηκε με την άσκηση πίεσης στην περιοχή του ΠΑΟΚ, που είχε ως αποτέλεσμα οι Κρήτες να χάσουν δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 13΄ ο Κούμπικ βγήκε απέναντι στον Γλύκο αλλά πριν προλάβει να σουτάρει τον πρόλαβε ο Κίτσιου, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο διεθνής τερματοφύλακας απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Ιμπραΐμ διαφυλάσσοντας την εστία του.

Έκτοτε ο αρχικός γρήγορος ρυθμός «κόπασε», με τον ΠΑΟΚ να απειλεί εκ νέου με το φάουλ του Τζαβέλλα στο 37΄, που απέκρουσε ο Στοΐκοβιτς. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο, δηλαδή με πολύ γρήγορο γκολ για τον ΠΑΟΚ.

Στο 47΄ ο Σαλπιγγίδης δέχθηκε την μπάλα μετά το «τακουνάκι» του Λάζαρ και με υποδειγματικό πλασέ τελείωσε τη φάση για το 0-2. Όπως στο πρώτο μέρος έτσι και τώρα ο Εργοτέλης αντέδρασε και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Αντελέγε στο 56΄ (σουτ ελάχιστα άουτ) και Ρομάνο στο 65΄ (σέντρα-σουτ που απέκρουσε ο Γλύκος) αλλά στο γκολ δεν μπορούσε να φτάσει.

Τελικά το παιχνίδι πήρε «φωτιά» στο 71ο λεπτό, όταν από λάθος του Ινσαουράλδε ο Μονακέλο έγινε κάτοχος της μπάλας και βγαίνοντας απέναντι στον Γλύκο τον πλάσαρε για το 2-1. Στο 76΄, μάλιστα, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέτρεψε την ισοφάριση με έξοχη επέμβαση στην προσπάθεια του Μπαντιμπαγκά.

Η μεγάλη πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε για δεύτερη φορά στο 81ο λεπτό, μόνο που το γκολ της ισοφάρισης προήλθε από τα «φίλια πυρά» του Κίτσιου, που αιφνιδιάστηκε στη σέντρα του Μπαντιμπαγκά και «εκτέλεσε» τον τερματοφύλακά του.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις