Σούπερ Λίγκα: Ντέρμπι «αιωνίων» την Κυριακή

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 14:39
UPD:16:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Το ντέρμπι των «αιωνίων» θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Κυριακής.

A- A A+

Το ντέρμπι των «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Κυριακής, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Εκτός του αυτονόητου κινήτρου, που είναι το γόητρο και για τους δύο «μονομάχους», ο Ολυμπιακός έχει ακόμη έναν πολύ σοβαρό λόγο για να επιδιώξει τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αν ο πρωταθλητής Ελλάδας κατακτήσει το τρίποντο και ταυτόχρονα ο ΠΑΟΚ δεν νικήσει στο Ηράκλειο τον Εργοτέλη, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα κατακτήσουν και μαθηματικά το φετινό τίτλο, επτά αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Αυτό θα συμβεί επειδή σε αυτή την περίπτωση η διαφορά ανάμεσα στην πειραϊκή ομάδα και τον «Δικέφαλο» θα υπερβεί τους 21 βαθμούς και δεν θα είναι δυνατόν να καλυφθεί στις εναπομείνασες επτά αγωνιστικές.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εξαιρετική ψυχολογία μετά το θρίαμβο στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στους «πράσινους».

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου εμφανίζουν διακυμάνσεις στην απόδοσή τους από αγωνιστική σε αγωνιστική αλλά έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν μια ικανή και γρήγορη ομάδα, που μπορεί να προβληματίσει οποιοδήποτε αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Επιπροσθέτως, κίνητρο έχει και ο Παναθηναϊκός και δεν είναι άλλο από την παραμονή του στην πρώτη τετράδα προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες εξόδου στα πλέι οφ.

Εκτός του ΠΑΟΚ, που προέρχεται από τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ, δύσκολη εκτός έδρας αποστολή έχει και ο τρίτος Ατρόμητος που θα φιλοξενηθεί στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, ενώ σημαντικό παιχνίδι, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για παραμονή στην κατηγορία διεξάγεται αύριο στη Βέροια, με την ομώνυμη ομάδα να υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/3

  • 15:00  Ξάνθη-Λεβαδειακός              (Novasports 2)
  • 17:15  Βέροια-Απόλλων Σμύρνης       (Novasports 1)
  • 19:30  Άρης-ΟΦΗ                                (Novasports 2)


ΚΥΡΙΑΚΗ 2/3

  • 15:00  Παναιτωλικός-Ατρόμητος                (Novasports 2)
  • 17:15  Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός    (Novasports 3)
  • 17:15  Εργοτέλης-ΠΑΟΚ                           (Novasports 2)
  • 17:15  Πανιώνιος-ΑΕΛ Καλλονής             (Novasports 4)
  • 19:30  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός           (Novasports 1)


ΔΕΥΤΕΡΑ 3/3

  • 19:30  Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα         (Novasports 1)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις