Τέλος ο Σάντος μετά το Μουντιάλ

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 23:27
UPD:07/05/2014 09:22
ICON/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Σε αναζήτηση ομοσπονδιακού προπονητή βρίσκεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς ο Φερνάντο Σάντος απέρριψε την πρόταση ανανέωσης που του είχε καταθέσει η ΕΠΟ.

Η επίσημη ανακοίνωση θεωρείται τυπικό θέμα, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός γνωστοποίησε την απόφασή του (είχε διαρρεύσει από χθες) στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, στην αποψινή συνάντηση των δύο ανδρών.  

Ο Σάντος θα οδηγήσει την Εθνική ομάδα στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας και ακολούθως θα αποχωρήσει, καθώς λήγει το συμβόλαιό του, αφήνοντας πίσω του τέσσερα άκρως επιτυχημένα χρόνια στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος..

Αναλαμβάνοντας το βαρύ φορτίο να οδηγήσει τη «γαλανόλευκη» ομάδα στη μετά Ρεχάγκελ εποχή, ο Ίβηρας -μηχανικός στις σπουδές- προπονητής τα κατάφερε περίφημα.

Επί των ημερών του η Εθνική προκρίθηκε στα τελικά των δύο μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων του πλανήτη, αρχικά στο Euro 2010 όπου έφτασε ως τα προημιτελικά και πρόσφατα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ο 59χρονος Σάντος μέτρησε 41 αγώνες στον πάγκο με αξιοσημείωτες επιδόσεις, καθώς σε αυτό το διάστημα η Ελλάδα νίκησε στους 24, παραχώρησε 13 ισοπαλίες και ηττήθηκε μόλις 4 φορές, ενώ αυτή τη στιγμή η Εθνική βρίσκεται στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις