Αθωώθηκαν οι συλληφθέντες στα διόδια της Πάχης Μεγάρων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 18:12
UPD:18:24
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κάτοικος της περιοχής κατέθεσε πως είναι υποχρεωμένοι να δίνουν 1000 - 1200 ευρώ το χρόνο μόνο και μόνο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο κι οι επτά κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στα διόδια της Πάχης Μεγάρων.

Οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους αρνήθηκαν την κατηγορία για παρακώλυσης συγκοινωνιών υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για μία διαμαρτυρία και πως κανείς δεν είχε πρόθεση για κατάληψη, ενώ αρνήθηκαν ότι κάποιος πέταξε πέτρα κατά των αστυνομικών.

«Κανείς μας δεν είχε πρόθεση για κατάληψη. Ήταν μια συμβολική ενέργεια προς ένδειξη διαμαρτυρίας. Η τακτική της αστυνομίας ήταν αυτή που δημιούργησε τις συνθήκες ώστε να καταλάβουμε το οδόστρωμα για ελάχιστα λεπτά», είπαν χαρακτηριστικά.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε: «Ήμασταν γύρω στα 200 άτομα. Η αστυνομία είχε επιτρέψει την κυκλοφορία και δεν περνούσαν αυτοκίνητα. Παραμείναμε στο οδόστρωμα για περίπου τέσσερα λεπτά. Τότε ήρθαν τα ΜΑΤ και δημιούργησαν έναν πανικό. Προκαλούσαν τον κόσμο και χτυπούσαν γυναίκες και παιδιά. Αφήσαμε ένα αυτοκίνητο με ένα άρρωστο παιδί να περάσει» ανέφερε μάρτυρας.

Κάτοικος της περιοχής κατέθεσε πως είναι υποχρεωμένοι να δίνουν 1.000 - 1.200 ευρώ το χρόνο μόνο και μόνο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Υποστήριξε ότι «προφανώς ζήτησαν να συλλάβουν κάποιο κόσμο. Δεν παρεμποδίστηκε κανείς αντίθετα περνούσαν χωρίς διόδια. Διευκολύνθηκε μάλιστα η διέλευση τους».

Ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων πλην ενός, αναφέροντας πως η διαδήλωση ήταν μια αυθόρμητη συμβολική ενέργεια του κόσμου για την οποία είχε ενημερωθεί η τροχαία τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

«Υπήρχε συνεννόηση του δημάρχου με τους επικεφαλής της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο» είπε χαρακτηριστικά.

Στα διόδια είχε συλληφθεί και ένας ακόμη από τους συγκεντρωθέντες, για τον οποίο λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας η υπόθεση έχει διαχωριστεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή