Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες στα διόδια της Πάχης Μεγάρων

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 10:20
UPD:12:33
naftemporikigr
A- A A+

Εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων από συγκεντρωμένους και με χειροπέδες στα χέρια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι οκτώ συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαμαρτυρίας στην Πάχη Μεγάρων για τις αυξήσεις στα διόδια.

Μεταξύ αυτών είναι ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος πολιτισμού, ο επικεφαλής αντιπολίτευσης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ένας τοπικός σύμβουλος και τέσσερις πολίτες.

G4PHOTOS/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Από το παράθυρο του γραφείου του εισαγγελέα συλληφθέντες έκαναν το σήμα της νίκης, με τους συγκεντρωμένους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

NAFTEMPORIKIGR

Μιλώντας στο naftemporiki.gr ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μεγαρέων, Γ. Κουμπέτσος, δήλωσε ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαδήλωση και κατήγγειλε ότι η αστυνομία χτύπησε χωρίς λόγο ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

«Πήγαμε ειρηνικά να διαμαρτυρηθούμε για τα διόδια. Ξαφνικά όμως έχασε τον έλεγχο η αστυνομία και όταν έφευγε ο κόσμος ήρθε η αστυνομία και άρχισε να χτυπά αδιακρίτως», είπε.

Ζήτησε να καταργηθούν τα πλευρικά διόδια και προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. «Θα μας δουν και από την καλή και από την ανάποδη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Επαμεινώνδας Δημητρίου, εκ των συλληφθέντων πριν από μερικές ημέρες για τα επεισόδια στα διόδια Μαλακάσας, εξήγγειλε κοινό αγώνα για την κατάργηση των διοδίων.

NAFTEMPORIKIGR

«Από τούδε και στο εξής ενοποιούμαστε με τους Μεγαρίτες και την υπόλοιπη Αττική προκειμένου να αποτινάξουμε τα διόδια από την Αττική. Από εδώ και πέρα οι κινήσεις μας θα είναι μαζικές, ομαδικές και ταυτόχρονες. Τα διόδια θα φύγουν από την Αττική», τόνισε.

Στην Ευελπίδων βρέθηκε και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Ο κ. Παφίλης κατήγγειλε την «απαράδεκτη και αυταρχική πράξη της κυβέρνησης με τη σύλληψη των κατοίκων των Μεγάρων και δημοτικών συμβούλων», οι οποίοι, όπως είπε, «έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να παλέψουν για να υλοποιήσουν την πρόταση που κι εμείς έχουμε, να καταργηθούν τα διόδια».

Γ. Σγουρός: Οι συλλήψεις δεν αποτελούν λύση

Τη στήριξή του στον δήμαρχο Μεγαρέων αι τους συνεργάτες του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννη Σγουρός.

NAFTEMPORIKIGR

Ο κ. Σγουρός τόνισε ότι οι συλλήψεις των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης που διαμαρτύρονται για την αύξηση των διοδίων, δεν αποτελεί τη λύση ενός υπαρκτού προβλήματος και πρόσθεσε πως «μόνο η αναγνώρισή του, ειδικά για τους πολίτες που έχουν διόδια μέσα στα όρια του Δήμου τους και ο ειλικρινής διάλογος όλων των πλευρών, θα δώσουν την καλύτερη λύση».

Δήλωσε βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη «με την ψύχραιμη και αδέκαστη κρίση της» θα αφήσει ελεύθερο τον κ. Μαρινάκη και τους συνεργάτες του και υπογράμμισε ότι οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να κρίνονται από το έργο που προσφέρουν και να τους δίνεται η δυνατότητα να διεκδικούν ελεύθερα αυτό που είναι δίκαιο και καλό για τους πολίτες.

NAFTEMPORIKI.GR

Έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

«Σήμερα επρόκειτο να εγκαινιάσουμε με το Δήμαρχο Μεγαρέων ένα σημαντικό έργο για τους πολίτες της Δυτικής Αττικής, τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και το αναβάλαμε λόγω των γεγονότων», ανέφερε.

Ρ. Δούρου: Η βίαιη καταστολή δεν καταστέλλει το κίνημα των πολιτών

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής και  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, υποστηρίζοντας ότι η μετατροπή των προσαγωγών  σε συλλήψεις, συνιστά πρόκληση και εκφοβισμό εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Πρόκληση για το περί δικαίου αίσθημα και απόπειρα εκφοβισμού των πολιτών που διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής της αύξησης των διοδίων σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», εξήγησε και τόνισε ότι η «παρακώλυση συγκοινωνιών» και η «διατάραξη της κοινής ησυχίας» αποτελούν προσχηματική δικαιολογία για την παρεμπόδιση της δίκαιης διαμαρτυρίας των πολιτών.

Η κ. Δούρου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμμένει στο δίπτυχο της βίας και της καταστολής της κοινωνικής διαμαρτυρίας, υπηρετώντας αλλότρια, εργολαβικά συμφέροντα.

«Μια στείρα κι επικίνδυνη εμμονή που δεν λαμβάνει υπόψη της ότι η βίαιη καταστολή και ο εκφοβισμός δεν καταστέλλουν το κίνημα των πολιτών. Το ενδυναμώνουν», κατέληξε.

MAKHΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή