Smartwatch της Google με τη συνεργασία της LG

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 15:43
SHUTTERSTOCK

Η αγορά των wearable συσκευών, αν και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αυτή, χαρακτηρίζεται ωστόσο από χαμηλές πωλήσεις.

A- A A+

Θα κάνει η Google το μεγάλο βήμα που θα τη βάλει και στην αγορά των wearable συσκευών; Οι φήμες από τη Βαρκελώνη λένε πως θα το κάνει και μάλιστα με συνεργάτη την κορεατική LG Electronics.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNET, η Google πρόκειται να λανσάρει μία νέα συσκευή smartwatch τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google I/O που θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο και αφού θα έχει προηγηθεί, τον Μάρτιο, η παρουσίαση ενός νέου λειτουργικού συστήματος, που θα «τρέχει» σε wearable συσκευές.

Η Google φέρεται να θέλει να ακολουθήσει την τακτική που εφάρμοσε και στην περίπτωση των συσκευών της σειράς Nexus. Δηλαδή, η Google θα αναλάβει το κομμάτι του λογισμικού, ενώ ένας συνεργάτης θα αναλάβει το κομμάτι των λεπτομερειών σε ότι αφορά το hardware, καθώς επίσης και την κατασκευή της συσκευής. Η LG φέρεται να επιλέγεται καθώς συνεργάστηκε με την Google στη δημιουργία των Nexus 4 και Nexus 5, με τα αποτελέσματα να κρίνονται ως άκρως ικανοποιητικά.

Η αγορά των wearable συσκευών, αν και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αυτή, χαρακτηρίζεται ωστόσο από χαμηλές πωλήσεις. Την απάντηση στο γιατί η Google, έστω και καθυστερημένα, θα μπει στη συγκεκριμένη αγορά, δίνει έρευνα της Juniper Research, η οποία προβλέπει ότι έως το 2018 η αγορά των wearable συσκευών θα αποτιμάται στα 18 δισ. δολάρια. Η φημολογία θέλει την Google να συνδυάζει το λειτουργικό σύστημα για συσκευές smartwatch με το Google Now (λειτουργία voice assistant) και με χαρακτηριστικά έρευνας στο Διαδίκτυο. Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιας μορφής συνάφεια με το Google Glass.

Προτεινόμενα για εσάς