Μέσα στο Μάρτιο θα εκπέμψει πιλοτικά η ΝΕΡΙΤ

Δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Π. Καψή
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 13:32
UPD:13:44
FOSPHOTOS /Menelaos Myrillas

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, ο Παντελής Καψής (φωτ. αρχείου) είπε πως «έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ, που είναι πάνω από το μισό του ύψους των αποζημιώσεων που πρέπει να δοθούν.

A- A A+

«Μέσα στο Μάρτιο θα αρχίσει να γίνεται, πιλοτικά, η εκπομπή του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων και για τους δημοσιογράφους και το καλλιτεχνικό προσωπικό και για τους διοικητικούς και τεχνικούς».

Aυτό έκανε γνωστό μιλώντας στον Βήμα FM ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, προσθέτοντας πως «η 27η Απριλίου είναι η τελευταία ημερομηνία, με βάση και τη συμφωνία με την EBU, κατά την οποία θα πρέπει να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ».

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, είπε πως «έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ, που είναι πάνω από το μισό του ύψους των αποζημιώσεων που πρέπει να δοθούν, αλλά εκκρεμεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με βάση το Ενιαίο Μισθολόγιο για τον ακριβή υπολογισμό.

Όπως είπε, αυτό είναι ζήτημα απόφασης του ΥΠΟΙΚ. Στην τηλεόραση, έχουν κάνει όλους τους υπολογισμούς. Δεν έχει υπάρξει καθυστέρηση και μέχρι στιγμής πληρώνονται κανονικά. Η δόση που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες είναι σε εκκρεμότητα, με βάση το ύψος που πρέπει να υπολογιστεί.

«Κάνω κι εγώ μια προσπάθεια για το πώς μπορεί να υπολογιστεί για τους συμβασιούχους και έχω ζητήσει και από τις ενώσεις να έλθουν μαζί, αλλά δεν έχει υπάρξει συμφωνία και δεν έρχονται. Το ζήτημα είναι σε εκκρεμότητα και πρέπει να το αποφασίσει το ΥΠΟΙΚ» συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος της «Ελιάς» στις ευρωεκλογές, είπε πως «έχει πέσει μια τέτοια ιδέα, αλλά το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει συμφωνία για την Κεντροαριστερά.

«Ανήκω -και είναι γνωστό αυτό- στον χώρο, σήμερα γίνεται μια συνάντηση και γίνονται συζητήσεις, αλλά υπάρχουν δύσκολες συζητήσεις, γιατί υπάρχουν πολλές δυσκολίες και ίσως η υπόθεση της Κεντροαριστεράς να μην κριθεί πριν τις ευρωεκλογές, αλλά στο β' ημίχρονο, μετά τις ευρωεκλογές» σημείωσε ο κ. Καψής.

Όπως είπε, ζητούμενο είναι να καταφέρουμε όλοι να ανασυγκροτήσουμε την Κεντροαριστερά, σημειώνοντας πως δεν έχει καταλήξει αν θα είναι ή όχι και τονίζοντας πως το θέμα είναι η συγκρότηση της ομάδας.

Καταλήγοντας ανέφερε πως κεντροαριστερά δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή