«Πτώση» κορυφαίου ανταλλακτηρίου Bitcoin

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 11:30
UPD:11:30
REUTERS/JIM URQUHART

Όπως μεταδίδει το BBC, το site αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα και πρόσφατα σταμάτησε τις αποσύρσεις ποσών από πλευράς πελατών, λόγω του εντοπισμού «ασυνήθιστης δραστηριότητας».

A- A A+

Ένα από τα κορυφαία ανταλλακτήρια Bitcoins, το MtGox, φαίνεται να έχει «πέσει», προκαλώντας έντονη ανησυχία στην διαδικτυακή οικονομία του εικονικού νομίσματος.

Όπως μεταδίδει το BBC, το site αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα και πρόσφατα σταμάτησε τις αποσύρσεις ποσών από πλευράς πελατών, λόγω του εντοπισμού «ασυνήθιστης δραστηριότητας».

Η αξία του Bitcoin σημειώνει σημαντική πτώση, υποχωρώντας κάτω από τα 500 δολάρια, ενώ έξι άλλα μεγάλα ανταλλακτήρια λαμβάνουν αποστάσεις, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή τους για παραβίαση της εμπιστοσύνης των χρηστών προς το MtGox λόγω των ενεργειών της εταιρείας, η οποία δεν θα έπρεπε να θεωρηθεί ότι αντικατοπτρίζει την αξιοπιστία και αξία του Bitcoin και της βιομηχανίας ψηφιακών νομισμάτων στο σύνολό της.

«Όπως σε κάθε νέα βιομηχανία, υπάρχουν κάποιοι “κακοί παίκτες”, οι οποίοι πρέπει να απομακρυνθούν, και αυτό βλέπουμε τώρα. Ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι ισχυρές εταιρείες του χώρου του Bitcoin, των οποίων ηγούνται ικανές ομάδες και υποστηρίζονται από αξιόπιστους επενδυτές, θα συνεχίσουν να ευημερούν και να εκπληρώνουν την υπόσχεση του Bitcoin ως μέλλοντος των πληρωμών στην εποχή του Ίντερνετ» αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου το MtGox χαρακτηρίζεται επίσης ενδεχομένως «αναξιόχρεο». Παράλληλα, το κοινό διαβεβαιώνεται ότι το πρωτόκολλο Bitcoin λειτουργεί κανονικά.

EURONEWS

Σημειώνεται ότι το MtGox – το οποίο πρόσφατα αποσύρθηκε από το Bitcoin Foundation - σταμάτησε τις μεταφορές ποσών σε εξωτερικές διευθύνσεις στις 7 Φεβρουαρίου, καθώς, όπως ανέφερε, είχε εντοπίσει μία «κερκόπορτα» που επέτρεπε σε κακόβουλους χρήστες να παραποιήσουν τις διαδικασίες συναλλαγών. Το πρόβλημα αυτό ενδεχομένως να εκμεταλλεύτηκαν κυβερνοεγκληματίες οι οποίοι έκλεψαν περίπου 2.7 εκατ. δολάρια σε Bitcoins από την ιστοσελίδα Silk Road 2 (τον «διάδοχο» του διαβόητου online καταστήματος παράνομων προϊόντων, Silk Road) νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Προτεινόμενα για εσάς