Η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας πονοκέφαλος για τη ΝΔ

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 00:01
UPD:00:21
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr  η ΝΔ καταλήγει στη στήριξη του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Σε δύσκολο σταυρόλεξο εξελίσσεται η περιφέρεια Αττικής για τη ΝΔ με το χρίσμα να έχει αλλάξει χέρια τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι σήμερα μεταξύ του στελέχους της ΝΔ και νυν δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και του νυν περιφερειάρχη και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρού, ενώ το Μαξίμου έγινε αποδέκτης εισηγήσεων να μη δώσει το επίσημο χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο.

Όπως ομολογεί, στέλεχος της ΝΔ με πείρα περί τα αυτοδιοικητικά, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη για τη ΝΔ, κάτι που πιστοποιούν και τα δημοσκοπικά ευρήματα στη Β΄ Αθηνών και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο αφού κανένα από τα πρωτοκλασάτα ονόματα του κόμματος δεν θα δεχόταν να εκτεθεί σε μία τόσο δύσκολη κάλπη, κάτι που το Μαξίμου γνώριζε και γι αυτό το λόγο δεν έκανε καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr  η ΝΔ καταλήγει στη στήριξη του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού. Η περίπτωση του κ. Παχατουρίδη δεν προχώρησε, παρά τη μακρά κυοφορία, για μία σειρά από λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι οι μετρήσεις δείχναν ότι μια κομματική υποψηφιότητα δεν είχε καμία ελπίδα, ενώ ακόμη και όταν επιχειρήθηκε να περάσει προς τα έξω ένα υπερκομματικό, αυτοδιοικητικό και αντιμνημνονιακό προφίλ του κ. Παχατουρίδη, η υποψηφιότητα και πάλι δεν «περπάτησε». Αυτό σε συνδυασμό με τις πολλές ελπίδες που έχει ο κ. Παχατουρίδης να πάρει εκ νέου τον Δήμο Περιστερίου οδηγεί στη στήριξη του Γιάννη Σγουρού.

Οι επιτελείς της ΝΔ εκτιμούν πως αν ο κ. Σγουρός περάσει στον δεύτερο γύρο, απέναντι στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, έχει  πολλές ελπίδες να κερδίσει, με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων των υποψηφίων των άλλων κομμάτων πιστεύουν ότι θα πάει στην κάλπη υπέρ του κ. Σγουρού.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή