Διατάχθηκε ΕΔΕ για τον αστυνομικό που κατεβαίνει υποψήφιος με τη Χ.Α. στην Κρητη

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 16:34
UPD:16:50
FOSPHOTOS /Menelaos Myrillas
A- A A+

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για τον αστυνομικό που κατεβαίνει υποψήφιος για την περιφέρεια Κρήτης με τη Χρυσή Αυγή και μίλησε χθες σε εκδήλωση του κόμματος στη Χερσόνησο του Ηρακλείου.

Το τηλεοπτικό υλικό από την εκδήλωση θα υποβληθεί στην εισαγγελία για ποινική αξιολόγηση.

Σημειώνεται πως η παρουσίαση των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής έγινε με φραστικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και στους πολιτικούς αντίπαλους του κόμματος, ενώ αντιδράσεις έχει προκαλέσει και ο ναζιστικός χαιρετισμός του βουλευτή Μ. Αρβανίτη, στον οποίο απάντησε με τον ίδιο τρόπο μερίδα του κοινού. 

Υψώνοντας το χέρι του παρατεταμένα κ. Αρβανίτης έκανε μάλιστα λόγο για χαιρετισμό «της τιμής, της ανατάσεως και της νίκης». 

Άμεση παρέμβαση των θεσμών ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Για ναζιστικού τύπου εκδήλωση έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε τουλάχιστον προκλητική την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αστυνομικού. 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «απαιτείται άμεση παρέμβαση των θεσμών όταν διαπιστώνεται η βάναυση προσβολή της δημοκρατίας από δημόσιους λειτουργούς» και συμπληρώνεται ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση διερεύνηση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών, καθώς και «η ουσιαστική εξουδετέρωση τυχόν ναζιστικών θυλάκων στα σώματα ασφαλείας».

Το Κίνημα σπεύδει πάντως να ξεκαθαρίσει πως «οι έλληνες αστυνομικοί και πυροσβέστες, οι οποίοι δίνουν καθημερινά αγώνα για την εφαρμογή των νόμων, όχι μόνο δεν εκφράζονται από παρόμοιες εκδηλώσεις αλλά γνωρίζουν καλά ότι έτσι υπονομεύεται ο αγώνας τους». 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή