«Κλειδώνει» η πολιτική συμφωνία για την «Ελιά»

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 22:50
UPD:25/02/2014 07:55
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Τα ζητήματα που έμειναν εκκρεμή είναι το θέμα της ονομασίας με την οποία θα πάρει μέρος στις προσεχείς ευρωεκλογές η «Ελιά».

A- A A+

Στην προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων, πρωτοβουλιών και κινήσεων για την ανασυγκρότηση και ανασύσταση της Κεντροαριστεράς αναμένεται να κλείσει η πολιτική συμφωνία του σχήματος που προσωρινά αναφέρεται ως «Ελιά»  ή «Κίνημα των 58» για την κοινή συμμετοχή στη Συνδιάσκεψη για τις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαρτίου, στην Αθήνα.

Η συνάντηση της άτυπης οργανωτικής επιτροπής που αποτελείται από αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ, των «58», της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», της «Δυναμικής Ελλάδας», της «Πρωτοβουλίας Β», «Πολιτείας 2012», «Μπροστά» και των «Νέων Μεταρρυθμιστών», θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή είχε υπάρξει συνάντηση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και των εκπροσώπων που συγκροτούν την «Ελιά» και με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για σύγκλιση απόψεων.

Τα εκκρεμή ζητήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ζητήματα που έμειναν εκκρεμή είναι το θέμα της ονομασίας με την οποία θα πάρει μέρος στις προσεχείς ευρωεκλογές η «Ελιά», καθώς επίσης και το θέμα του τρόπου κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου, για τα χαρακτηριστικά του οποίου υπάρχει συμφωνία.

Επιπλέον, θα συγκροτηθεί μια οργανωτική επιτροπή για τη διοργάνωση της Συνδιάσκεψης, ενώ μετά από την πραγματοποίησή της θα συγκροτηθεί επιτροπή προεκλογικού αγώνα, καθώς επίσης και κώδικας δεοντολογίας για τους υποψήφιους του κοινού σχήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή