Καταδικάστηκε ο οδηγός του ΟΑΣΘ που κατέβασε αφρικανούς επιβάτες από το λεωφορείο

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 14:07
UPD:14:11
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Η υπόθεση ήρθε στο φως, τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από αναφορά που έκανε ομάδα δικηγόρων, καταγγέλλοντας τον οδηγό για ρατσιστική συμπεριφορά (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή, και πρόστιμο 1000 ευρώ, επέβαλε το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος οδηγού του ΟΑΣΘ, ο οποίος κατηγορείτο ότι υποχρέωσε δύο αφρικανούς επιβάτες να αποβιβαστούν από το λεωφορείο, υποστηρίζοντας ότι ήταν λαθρεπιβάτες.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για άρνηση παροχής υπηρεσίας για λόγους ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από αναφορά που έκανε ομάδα δικηγόρων, καταγγέλλοντας τον  οδηγό για ρατσιστική συμπεριφορά.

Επικαλούμενοι μαρτυρία επιβάτιδας, οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι ο καταγγελλόμενος επιτέθηκε φραστικά στους υπόλοιπους επιβάτες, που θορυβήθηκαν από τη συμπεριφορά του και απευθυνόμενους προς το μέρος τους φέρεται να είπε ότι είναι χρυσαυγίτης, επιδεικνύοντας -κατά την ίδια μαρτυρία- μενταγιόν που φορούσε με το σύμβολο του κόμματος.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παραπομπή τού οδηγού σε δίκη.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο ίδιος έκανε έλεγχο στους δύο επιβάτες, επιμένοντας ότι όντως δεν είχαν εισιτήρια. Διέψευσε ακόμη τα όσα κατήγγειλε η αυτόπτης μάρτυρας ότι ακολούθησαν μετά το περιστατικό.

Προκειμένου να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι δεν τρέφει ρατσιστικά αισθήματα, επιστράτευσε ως μάρτυρα υπεράσπισης αλλοδαπό φίλο του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή