Σούπερ Λίγκα: «Διπλό» παραμονής ο Πανιώνιος στη Ριζούπολη

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 19:13
UPD:19:20
Icon/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Πανιώνιος με ηγέτη το Λάζνικ νίκησε με 2-1 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη κι έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα.

Το ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο των «κυανέρυθρων» αποδείχθηκε γούρικο και με τα δύο γκολ του Λάζνικ οι Νεοσμυρνιώτες πανηγύρισαν τη 2η διαδοχική τους νίκη (προηγήθηκε το 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα) και παράλληλα σε μεγάλο ποσοστό εξασφάλισαν την παραμονή τους στα μεγάλα σαλόνια.

Η αγωνία, αντίθετα, για το μέλλον της «ελαφράς ταξιαρχίας» στη Σούπερ Λίγκα παρατείνεται. Το συγκρότημα του Λόρι Σάντσεζ μπορεί να είχε τον έλεγχο στη ,μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και τις καλύτερες ευκαιρίες, παρ' όλα αυτά στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το γκολ και η ομάδα που πέτυχε απόψε τα περισσότερα ήταν ο Πανιώνιος.

Ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος, αλλά ο Πανιώνιος παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ήταν πιο ουσιαστικός.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς και στο 16΄  προηγήθηκαν με τον Άρμπροουζ, ωστόσο, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι «κυανέρυθροι» είχαν φέρει τα πάνω κάτω. 

Πρωταγωνιστής της ανατροπής για λογαριασμό της ομάδας της Νέας Σμύρνης ήταν ο Λάζνικ. Αρχικά στο 31΄ με πλασέ νίκησε τον Τζόρβα και ισοφάρισε, ενώ στο 38΄ με πέναλτι έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (1-2). Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Αρμπρόουζ.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος «έσφιξε» την άμυνά του μέχρι το 79ο λεπτό δεν κινδύνευσε από τους γηπεδούχους. Δύο κεφαλιές από τους Πετρόπουλο (54΄) και Φαρινόλα (65΄) δεν βρήκαν στόχο, ενώ από την πλευρά της η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου δεν απείλησε την εστία του Τζόρβα.

Η μεγαλύτερη φάση στην επανάληψη σημειώθηκε στο 79΄ με τον Ανέστη να κάνει μεγάλη απόκρουση στην κοντινή κεφαλιά του Πετρόπουλου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις