Γερμανία: Το Αμβούργο έκανε την έκπληξη και νίκησε 3-0 τη Ντόρτμουντ

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 18:43
UPD:19:06
REUTERS/FABIAN BIMMER
A- A A+

Μέσα σε λίγα 24ωρα το Αμβούργο «μεταμορφώθηκε» με την έλευση του Μίρκο Σλόμκα και πέτυχε μεγάλη νίκη με 3-0 επί της Ντόρτμουντ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ο νέος προπονητής της ομάδας του Βορρά έφερε άλλο...αέρα και παρά την απουσία του Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ επικράτησε με το εμφατικό 3-0 της αγνώριστης Μπορούσια. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι  Γίρατσεκ (42΄), Λασόγκα(58΄) και Τσαλχανόγλου (90΄+3) και με το «τρίποντο» αυτό αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για παρανονή στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν και πάλι βασικός στην ενδεκάδα της Ντόρτμουντ, η οποία προβλημάτισε έντονα ενόψει ττου πρώτου αγώνα με τη Ζενίτ (Τρίτη) για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς της ημέρας έγινε στη Νυρεμβέργη, όπου η ουραγός Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ προηγήθηκε στο σκορ, λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νίλσον (32΄), αλλά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με δύο γκολ στο πρώτο δίλεπτο του β΄ μέρους και με ήρωα τον τερματοφύλακα Σέφερ, που απέκρουσε δύο πέναλτι! Πέναλτι έχασαν και οι γηπεδούχοι, οι οποίοι με την επιτυχία τους παρέμειναν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αν και προηγήθηκε 2-0 η Γκλάντμπαχ στην έδρα της, τελικά η Χοφενχάιμ έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Οι  Χέρμαν στο 18΄ και Γιάντσκε στο 18΄ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, ωστόσο, στην επανάληψη οι Φιρμίνο (57΄) και Σαλίχοβιτς με πέναλτι στο 82΄ άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα.

Παραπαίει η Στουτγκάρδη, η οποία ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας από την Χέρτα. Τα γκολ των Βερολινέζων πέτυχαν οι Κομπιασβίλι (5΄) και Βάγκνερ (87΄). Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μποκά στο 45΄.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Άουγκσμπουργκ με 4-2 επί της Φράιμπουργκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-1 στο 73΄ με το Μεχμέντι, αλλά στα τελευταία 12 λεπτά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν...επική ανατροπή με τα γκολ των  Φερχάεγκ, Αλτιντοπ και Χαν.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις