Γερμανία: Φουλ του καρέ στη μπουντεσλίγκα

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 18:38
UPD:23:02
REUTERS/INA FASSBENDER

Με 4-0 επιβλήθηκε στη Βεστφαλία η Ντόρτμουντ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

A- A A+

Μόνο ένα από τα 5 ματς του «κυρίως μενού» της 21ης αγωνιστικής της μπουντεσλίγκα, η γηπεδούχος ομάδα δεν πέτυχε 4 γκολ. 

Μπάγερν, Ντόρτμουντ. Μπραουνσβάιχ και Χοφενχάιμ «φιλοδώρησαν» με 4 τέρματα τις Φράιμπουργκ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Αμβούργο και Στουτγκάρδη, ενώ Βέρντερ Βρέμης και Γκλάντμπαχ έμειναν στο 1-1, με τον Ομπράνιακ να «σώζει την παρτίδα» στο 88΄ για τους γηπεδούχους.

Η πρωτοπόρος Μπάγερν «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες στα πρώτα 45 λεπτά την αναμέτρηση με την Φράιμπουργκ στο Μόναχο (4-0). Ο Ντάντε στο 19΄ άνοιξε το σκορ, ακολούθησαν δύο γκολ του Σακίρι, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 88΄ ο Πιζάρο.

Με το ίδιο σκορ (4-0) επιβλήθηκε στη Βεστφαλία η Ντόρτμουντ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ο Ομπαμεγιάνγκ με δύο γκολ στα πρώτα 20 λεπτά έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στη Μπορούσια, ενώ στην επανάληψη σκόραραν και οι Λεβαντόφκσι (47΄ πέν.) και Τζόιτς στο 68'.

Μέχρι το 85ο λεπτό το Αμβούργο κρατούσε το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην ουραγό Μπραουνσβάιχ, αλλά στο τέλος οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο γκολ και πήραν σπουδαία νίκη με 4-2, χάρις στην οποία απόκτησαν το δικαίωμα να ελπίζουν στη σωτηρία τους. Ο Λασόγκα στο πρώτο μέρος έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά οι γηπεδούχοι με δύο γκολ του Κουμπέλα στην επανάληψη «γύρισαν» το παιχνίδι. Ο Ιβίσεβιτς ισοφάρισε για το Αμβούργο, ωστόσο, στα τελευταία πέντε λεπτά ο Χόσχειντ χάρισε τη μεγάλη νίκη στους γηπεδούχους.

Σε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες, εκτός του Αμβούργου, μπήκε και η Στουτγκάρδη, μετά τη συντριβή που γνώρισε εκτός έδρας από την Χοφενχάιμ με 4-1. Δύο γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Σίπλοκ, ενώ σκόραραν και οι Βόλαντ, Φιρμίνο (90΄πέν.). Το γκολ της τιμής για τη Στουτγκάρδη πέτυχε ο Ρούντιγκερ (μείωσε σε 3-1). 

Η Σάλκε «άλωσε» τη «Μπάι Αρίνα» και με τη μεγάλη νίκη επί της Λεβερκούζεν με 2-1 πλησίασε σε απόσταση...αναπνοής τις «ασπιρίνες» και δικαιολογημένα ελπίζει στην έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι αν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 67’ με το αυτογκόλ του Σαντάνα (1-1) το τέρμα που είχε πετύχει για τους «βασιλικούς μπλε» στο 28΄ ο Γκορέτζκα, περίπου 16 λεπτά πριν  τη λήξη ο Γιαν Κλάας Χούντελααρ με κεφαλιά χάρισε τη μεγάλη νίκη στο συγκρότημα του Γενς Κέλερ.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πέραασε αλλαγή στο 88΄ αντί του Χούγκλαντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις