Υπόθεση ΜΚΟ: Στη διάθεση των Αρχών δήλωσε ο Αλεξ Ρόντος

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 11:43
UPD:15:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
A- A A+
Ενώπιον της 4ης ανακρίτριας εμφανίστηκε ο άλλοτε στενός συνεργάτης του  Γιώργου Παπανδρέου και νυν απεσταλμένος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής για ζήτημα ανθρωπιστικής βοήθειας  Αλεξ Ρόντος για να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των αρχών.
Ο διπλωμάτης, ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) -ιδιότητα που τον εφερε τώρα στον ανακριτή -είχε υπό την εποπτεία του ΜΚΟ, όπως αυτή του δημοσιογράφου και νυν κρατουμένου Κώστα Τζεβελέκου για την αποναρκοθέτηση του Λιβάνου και η οποία φέρεται να εισέπραξε παρανόμως περί τα 9 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2004.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ρόντος εμφανίστηκε στο γραφείο της ανακρίτριας συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Ματζουράνη, τον οποίο δίορισε επίσημα και εγγράφως συνήγορό του ενώπιον της ανακρίτριας, ενώ δήλωσε τη διευθυνσή του στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπου βρίσκεται.
Φέρεται δε να δήλωσε ξεκάθαρα την βούληση του να προσέλθει αυτομάτως ενώπιον της ανακρίτριας όταν του ζητηθεί και να δώσει εξηγήσεις για την υποθεση της ΜΚΟ αποναρκοθέτησης. Πιθανότατα ο κ. Ρόντος θα επιστρέψει στο  εξωτερικό στη δουλειά του, μέχρι να κληθεί επισήμως απο τις αρχές και να απολογηθεί για την υποθεση, αφού δεν έχει ακόμα συνταχθεί σε βάρος του κατηγορητήριο, ούτε του έχει τεθεί κάποιος περιοριστικούς όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Οι διώξεις
Για τα έργα και τις ημέρες της περιώνυμης -πλέον- ΜΚΟ, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε οκτώ εμπλεκόμενους. Ο Κώστας Τζεβελέκος, βρίσκεται μεταξύ αυτών και κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του, παραδόθηκε και βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος έχει ασκηθεί και εναντίον του πρώην συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντου, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους αξιωματούχους του ΥΠΕΞ που φέρονται να φρόντιζαν να λαδώνουν το γρανάζι των «εργασιών» της ΜΚΟ.
Κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση του Καραμανλή
Σύμφωνα με πληροφορίες  μία μέρα αργότετα ο Αλεξ Ρόντος κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή Δημ.Φούκα, ο οποίος διερευνά την υποθεση των καταγγελιών περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με σκοπό, οπως αναφέρεται σε σχετικό -δημοσιοποιημενο-έγγραφο που αποδίδεται απο δημοσιεύματα στην ΕΥΠ, «να ανατραπεί η ενεργειακή πολιτική της τότε κυβέρνησης».
Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνα με τις καταγγελίες εξελισσόταν ενα σχέδιο ανατροπής ή ματαίωσης της δημιουργίας του αγωγού South Stream, και σε αυτό συμμετείχαν δυτικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Στο εν λόγω έγγραφο, που δήμοσιευθηκε υπήρχε αναφορά πως η επιχείρηση (που φέρεται να εξελίχθηκε σε δυο στάδια το 2008-09) ήταν σε γνώση του Αλεξ Ροντου, συμβούλου του τότε πρωθυπουργού Γ.Παπανδρεου.
newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή