Στήριξη ΔΗΜΑΡ στους αγρότες

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 18:28
UPD:18:29
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών.

A- A A+

Στο πλευρό των αγροτών τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, χαρακτηρίζοντας «απολύτως δίκαια» τα αιτήματά τους.

Μετά τη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επίσης ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής, Θωμάς Ψύρρας, ο πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ αναγνώρισε ότι οι αγρότες δεν ζητούν προνομιακές ρυθμίσεις, αλλά εκείνες τις ρυθμίσεις που αντιστοιχούν με την ιδιαιτερότητα του κλάδου τους.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις «θα βελτιώσουν και θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, την αγροτική οικονομία πάνω στην οποία πρέπει να βασιστεί η κάθε διαδικασία εξόδου της χώρας μας, από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται».

Παράλληλα, οι αγρότες ζητούν να αναγνωριστεί η ιδιαιτερότητα του αγρότη σε σχέση με την ασφαλιστική του κατάσταση. Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ δεσμεύτηκε στις 10 Μαρτίου να φέρει το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, σχετικά με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για τα συνταξιοδοτικά των αγροτών, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης υπογράμμισε ότι «γεννηθέντες το 1948 και 1949, που είχαν ενταχθεί στο μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης και έχουν δώσει τα χωράφια τους να μην περιμένουν για συνταξιοδότηση άλλα δύο έτη, έως τα 67, αλλά να συνταξιοδοτούνται στα 65 καθώς και γιατί έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης στο 62ο έτος της ηλικίας», όπως είχε αποφασίσει από τις αρχές Ιουνίου του 2013 η τότε τρικομματική κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή