Τετραμερή επιτροπή για τα αγροτικά θέματα ζητεί η «Πρωτοβουλία Αγροτών»

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 15:17
UPD:15:18
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Την άμεση σύσταση τετραμερούς επιτροπής με συμμετοχή των θεσμοθετημένων αγροτικών συλλόγων και των υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης ζητεί η «Πρωτοβουλία Αγροτών», προκειμένου να μελετηθούν και να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως το κόστος παραγωγής.

Κυρίαρχο θέμα για την «Πρωτοβουλία» είναι να ανοίξει συνολικά ο φάκελος «αγροτική πολιτική» και στη Βουλή, για να αποσαφηνιστούν οι παράμετροι και οι κατευθύνσεις που θα οδηγήσουν στη γεωργία του μέλλοντος.

Σε ό,τι αφορά στο φορολογικό, εκτιμά ότι το 2014 θα πρέπει να είναι μεταβατικό έτος, καθώς -όπως υποστηρίζει- χρειάζονται μια σειρά από αλλαγές, διευκρινίσεις, βελτιώσεις και παρεμβάσεις, για τις οποίες δεν μπορεί να γίνει συζήτηση ενώ το συγκεκριμένο φορολογικό βρίσκεται σε εφαρμογή.

Η «Πρωτοβουλία Αγροτών» ξεκίνησε πριν από 15  ημέρες διαφόρων μορφών κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, το διεκδικητικό πλαίσιο των οποίων παρουσιάζει διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα αιτήματα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή