Τετ α τετ Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου το Σάββατο για πολιτικές εξελίξεις, τρόικα και εκλογές

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 13:18
UPD:14:07
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αναμένεται να συζητήσουν εκτενώς το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
A- A A+
Το αίτημα των δύο ειδικών εφετών ανακριτριών Ιωάννας Κλάππα και Μαρίας Δημητροπούλου προς τη Bουλή για άρση της ασυλίας των υπόλοιπων εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν κατηγορηθεί μέχρι σήμερα, επαναφέρει με επιτακτικό τρόπο το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα.
 
Στέλεχος της κυβέρνησης, μιλώντας στο naftemporiki.gr, σημειώνει ότι η απόφαση είναι πρωτίστως πολιτική, αλλά, όπως λέει, αυτή τη στιγμή, και ορθώς, βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.
 
Ο προβληματισμός του πολιτικού κόσμου είναι διττός: από τη μία αν το υπάρχον νομικό οπλοστάσιο επαρκεί κι από την άλλη το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να «επιστρέψει από το παράθυρο με άλλο όνομα, άλλα σύμβολα και ενδεχομένως και άλλες θέσεις».
 
Το θέμα απασχολεί την κυβέρνηση, στελέχη της οποίας δεν κρύβουν αφενός το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί σαν δεξαμενή δυσαρεστημένων, κυρίως δεξιών ψηφοφόρων, αφετέρου ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και γι' αυτό τονίζουν ότι η δικαιοσύνη, στην οποία βρίσκεται η υπόθεση, πρέπει να έχει συντριπτικά και αδιάσειστα στοιχεία για να μη βρεθεί συλλήβδην ο πολιτικός κόσμος μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.
 
Τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αναμένεται να συζητήσουν εκτενώς το Σάββατο το μεσημέρι (στις 13.00) ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
Πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να «τρέξουν» άμεσα οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές μας.
 
Στέλεχος της κυβέρνησης, με γνώση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μέχρι τώρα μέσω e mail, δηλώνει ότι το πρόβλημα κακώς εστιάζεται σε θέματα όπως το γάλα και τα φάρμακα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αγκάθια όπως η απελευθέρωση των απολύσεων, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και οι εμπορικές μισθώσεις, που αποτελούν σημείο τριβής με την τρόικα και δύσκολα θα περάσουν όπως τα θέλουν οι δανειστές μας, χωρίς αντιδράσεις.
 
Σε αυτά τα θέματα η κυβέρνηση δεν αποκλείει να προχωρήσει μονομερώς -κάτι που έχει ήδη κάνει με τις εμπορικές μισθώσεις- ωστόσο θα πρέπει να αναμένεται και η τοποθέτηση της τρόικας.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή